Bugun...



Kadınlar bugünü ve geleceği, konuştu

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Ortakent Müsgebi Düğün Salonunda “Kadınlar Bugünü ve Geleceklerini Konuşuyor” başlığıyla bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 20-06-2023 15:50

Kadınlar bugünü ve geleceği, konuştu

Dernekten yapılan açıklamada şunlar belirtildi.

***Kadın meclisi olarak 2017 yılından bu güne devam ettirdiğimiz kadın buluşmaları aynı zamanda, evlerimizde, mahallemizde kısacası Bodrum'un 56 mahallesinde yaşadığımız yada yaşayabileceğimiz sorunlara çözüm bulma ve birlikte hayatlarımızı iyileştirmek içindi.

 

***Ve bununla da yetinmeyip, her yerde ve her alanda var olabilmek için başlattığımız yan yana gelebilme ve konuşabilme sayesinde, Bodrum'da biz kadınlar için bir çok ilklerin yapılabilmesini sağladık.

 

***Bugün Bodrum'da artık, toplumsal cinsiyet eşitlik komisyonumuz, kadın danışma merkezimiz, şiddete karşı tutum belgemiz, kadın sığınağımız, yoksulluğu önleme birimimiz, yerel eşitlik eylem planımız, Halikarnas gazetesinde ''kadın sayfamız'' ve tüm bu hizmetleri daim kılacak bir kadın müdürlüğümüz var.

 

 

***Bu da gösteriyor ki bir araya gelince ve birlikte konuşup yol aldıkça yapamayacağımız hiç bir şey yok. Tüm bunları bir araya gelerek, mahalle kadın meclisleri kurarak, kurduğumuz meclisler de kadın sözcüler seçerek ve sözümüzü Belediye Başkanı Ahmet Aras ile periyodik toplantılar ile çözümlerin uygulanmasını sağlayarak yaptık. Bunları yaparken yada yapabilirken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın kadın politikalarının önünü açan ve kadınlarla birlikte belediye hizmetlerini ve politikalarını destekleyen bir belediyecilik anlayışı ile yerel yönetim politikalarında ki duruşunu da belirtmeliyiz.

 

***Kadın Meclisi, Bodrum’da var olan 56 mahalleyi kapsayacak şekilde mahallelerin eşitlenmesi için gerekli çalışmalarına devam etmektedir. ‘’Kadınlar Birlikte Güçlü’’ demek bu buluşmanın en temel vurgusu oldu

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI