Bugun...



Harikasın Makbule. 2 yıl önce başladığı sporda Dünya 2. oldu

Bodrum'da yaşayan ve iki yıl önce Muaythai sporuna başlayan ortaokul öğrencisi Makbule Tokgöz’ün Antalya’da düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası Yıldız Kızlar kategorisi 46 kiloda dünya ikincisi olması ilçede büyük sevinç yarattı. Tokgöz iki yılda girdiği 35 müsabakanın 30’u nakavt olmak üzere 34’ünü kazanırken bir kez yenilgi yüzü gürdü. Tokgöz hedefinin olimpiyatlar olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2023 09:58

Harikasın Makbule. 2 yıl önce başladığı sporda Dünya 2. oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Şehit Mahmut Coşkunsu Orta Okulu 8/B sınıfında öğrenim gören 13 yaşındaki Makbule Tokgöz 2 yıl önce başladığı Muaythai sporunda katıldığı 35 müsabakanın 30’unu nakavtla olmak üzere toplam 34’ünü kazandı. İlk kez dünya şampiyonası finalinde yenildi.

2 YILDA DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Bodrum’daki Karlı Flight Clup takımının lisanslı sporcusu olan ve haftanın 7 günü antrenmanlarını antrenörleri Zehra Ötken ve Barış Kara öncülüğünde sürdüren Tokgöz 3 ay önceki Milli takım seçmelerini kazanarak Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

 

İLKZ KEZ KATILDIĞI DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI SAĞLADI

Tokgöz, 01-07 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası’nda Türk Milli takımını temsil ederek Yıldız Kızlar kategorisi 46 kiloda dünya ikincisi olmayı başardı.

71 Ülkeden yaklaşık 1200 sporcunun katıldığı Dünya Şamipyonası’nda ilk kez milil formayı giymesine rağmen finalde Tunuslu sporcuya sayı ile yenilerek Dünya 2. Liğini kazanan Tokgöz ilçenin ve okulunun gururu oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal Tokgöz ve antrenörlerini tebrik etti.

 

 

HEDEFİ OLİMPİYATLAR VE KIZ ÇOCUKLARINI SPORA KAZANDIRMAK

İnşaat ustası babasının desteği ile Muaythai sporuna başladığını ve aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tokgöz “Hedefim 2028 yılında ABD- Los Angeles’ta yapılacak olan olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek. Çok hızlı sürede Milli takıma girmem ve dünya 2. Olmam motivasyonumu arttırdı. Bana güvenen ve destekleyen Milli takıma seçen başta federasyonumuz olmak üzere antrenör, öğretmen ve ailemi mutlu ettiğim için sevinçliyim. İleride ise iyi bir eğitimci olarak spor yüksek okulunu okuyup bu spora daha çok kız çocuklarının kazandırılmasında rol oynamak istiyorum. Çünkü gerçekten ülkemizde kız çocuklarının spora yeterince kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Kısa zamanda iyi bir yere geldiğim için çok mutluyum. Spor ve derslerim ayın oranda  başarı ile devam ediyor” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI