Bugun...



Gördüğü şiddeti çizdiği resim ile anlatan 6 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan müdür yardımcısının görev yeri değiştirildi.

Bir ilkokulda yaşadığı şiddet olayını çizdiği resim ile anlatan E.S. olayı ardından başlatılan soruşturmada çocuğa şiddet uygulayan okul müdür yardımcı Mehmet Serkan G.’nin görev yerinin değiştirildiği belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-12-2023 19:07:57 Tarih: 01-12-2023 18:45

Gördüğü şiddeti çizdiği resim ile anlatan 6 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan müdür yardımcısının görev yeri değiştirildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Sakarya ilkokulunda ekim ayının başında okul müdür yardımcısı Mehmet Serkan G.'nin 6 yaşındaki E.S.yi 1, metre yüksekten yere attığı idida edildi. E.S. resim dersinde yaptığı resime çizgileriyle gördüğü şiddeti çizdi, Öğretmeni ve annesinin konuşması sonrası E.S. gördüğü şiddeti anlatınca anne S.Ö.S. öğretmenin görevden alınması için imza kampanyası başlattı, Muğla Valiliği soruşturma başlattı.Müdür yardımcısı Mehmet Serkan G.’nin başka bir okulda görevlendirildiği belirtildi.

19 Ekim'de açığa alınan ve  İdari para cezası verilen Mehmet Serkan G., 3 Kasım'da tekrar görevine iade edildi. Mehmet Serkan G. hakkında adli soruşturma sürerken, olaya dair güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Mehmet Serkan G.'nin E.S.'yi koltuk altından tutup, diğer öğrencilerin gözü önünde sınıfın içine doğru fırlatması yer aldı.

 



Sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten anne S.Ö.S., "Olayın kamuoyuna yansımasının ardından konuya hızlıca müdahale ederek, önleyici tedbirleri devreye sokan, başta Muğla Valiliği ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerimize gerekli hassasiyeti gösterdikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunarız. Konuya gösterdikleri hassasiyet, kurumlarımıza olan güvenimizi destekler niteliktedir. Hukuki sürecimiz devam ediyor. Bu hususta da adalet sistemimize güveniyor ve olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz. Dava sürecimiz sonuçlanana kadar kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Anne, baba olarak çağrımıza sessiz kalmayan 'OkuldaSiddeteSon' imza kampanyamıza değerli imzalarını esirgemeyen destekçilerimize de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız" dedi




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI