Bugun...



Galatasaray ve Türk futbolunun efsanesi Erhan Önal yaşamını yitirdi

Galatasaray ve türk futbolunun efsane isimlerinden milli futbolcu Erhan Önal 63 yaşında İzmir’de yaşamını yitirdi. Bu sabah saatlerinde beyninde pıhtı atması ve bağırsak düğümlenmesi nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılan Önal tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-03-2021 16:45:44 Tarih: 16-03-2021 16:28

Galatasaray ve Türk futbolunun efsanesi Erhan Önal yaşamını yitirdi

Türk futbolu ve Galatasaray’ın efsane isimlerinden 63 yaşındaki Erhan Önal bugün yaşadığı İzmir’de yaşamını yitirdi. Bu sabah saatlerinde yaşadığı evde bağırsak düğümlenmesi ve beynine pıhtı atması nedeni ile fenalaşan Erhan Önal’ın yardımcısı tarafından çağrılan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Bir süre önce beyin kanaması nedeniyle kısmi felç geçiren Erhan Önal’ın İstanbul’da yaşayan kızı Bilge Önal’ın ve eski eşi ünlü manken Mine Baysal’ın cenaze töreni için yola çıktığı belirtildi.

 

 

CANKAT BOYLU “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

 

Son birkaç yıldır sık sık Bodrum’a gelerek Bodrum Galatasaraylılar Derneği’nin konuğu olan Erhan Önal’ın ölümü ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Cankat Boylu “Erhan abi son yıllarında Bodrum’da hep bizimkle birlikte oldu. Gençlerimize çocuklarımıza örnek oldu derneğimize büyük destek verdi. Türk futbolu ve Galatasaray camiası büyük bir değerini kaybetti. Cenaze töreni ile ilgi net bir gelişme yok, olunca spor severlerle paylaşacağız” dedi.

Bodrum’un Bitez mahallesi’nde yaşayan Erhan Önal' ın yakın arkadaşlarından Nazif Barlas ise “Erhan bizim için çok değerliydi, bir hafta öncede annesini kaybetmişti, iki acı üst üste geldi. Allah rahmet eylesin. Bir hafta önce kendisiyle görüşmüştüm, sohbet etmiştik, acı haberi alınca şok olduk” dedi.

 

Türk futbolunun efsanelerinden, Galatasaray'ın unutulmaz savunmacılarından "Papaz Erhan" lakaplı Erhan Önal 63 yaşında yaşamını yitirdi. Eski yıldız, Belçika ekibi Standard Liege, Türkiye'de ise Fenerbahçe ve Galatasaray'da da forma giymişti.

  

Galatasaray’da forma giydiği süre boyunca 203 maçta ter döken efsane isim, Bundesliga'da futbol oynayan ilk Türk olmuştu. Erhan Önal futbolculuk dönemindeki uzun sakalları nedeniyle ‘Papaz Erhan’ lakabını almıştı.

 

GALATASARAY’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, "1985-1992 yılları arasında Galatasaray forması giyen, kulübümüzün 9304 sicil numaralı üyesi Erhan Önal’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

 

 

ERHAN ÖNAL KİMDİR?

 

Erhan Önal, 3 Eylül 1957’de dünyaya geldi. Önal, 7 yaşında ailesiyle birlikte Türkiye'den Almanya'ya gitti. Futbola SV Türk Gücü München kulübünde başladı. 1973'te FC Bayern München kulübünün amatör takımına geçti. 1976/77 mevsiminde Bayern'in profesyonel kadrosuna alındı ve böylece Bundesliga'da sahaya çıkan "ilk Türk asıllı göçmen çocuğu" oldu.

Önal, Bayern formasıyla toplam 18 maça çıktı. İlk maçı 19'uncu Bundesliga haftasında 22 Ocak 1977'de Bayern kendi sahasında MSV Duisburg'a karşı oynadı ve 2-2 berabere kaldı. 18 Bundesliga maçında tek golü, 7 Nisan 1977'de 29'uncu haftada 1. FC Kaiserslautern'e karşı 57'inci dakikada durumu 3-0'a getiren gol oldu. Ayrıca 2 ve 16 Mart 1977'de Avrupa Şampiyonası Klüpler Kupası'nda Dinamo Kiev'e karşı iki çeyrek finalde ve 10 Ağustos 1977'de 1. FC Saarbrücken'e karşı DFB Kupası müsabakasında da forma giydi.

 

 

ALMAN FUTBOLUNUN EFSANE İSİMLERİYLE OYNADI

 

Önal, FC Bayern'deki kısa süren görev süresince Sepp Maier, Ulrich Hoeneß, Karl-Heinz Rummenigge ve Gerd Müller gibi Alman futbolunun efsane isimleri ile beraber oynadı. 1978-79 sezonu öncesi Belçika ekiplerinden R. Standard de Liège'e transfer oldu. İkinci sezonunda lig ikinciliği ve sonraki sezon UEFA Kupası'nda çeyrek final gördü. Kariyerinin ilk kupası da o sezonki Beker van België oldu.

1981-82 sezonuna da Liège'de ve Belçika Süper Kupası ile başladı ancak devre arasında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'de sadece 7 hafta forma giydi ve Liège'e döndü. Ancak o sezon Liège, UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda finale çıkıp, lig şampiyonu olurken, Önal bu önemli başarıları tadamadı.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI