Bugun...



Deniz Ada Özkan 2. Kişisel Sergisi’ni Trafo Cafe’de açacak

Bodrum’da yaşayan ve resime olan yeteneği ile dikkat çeken 10. Sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Deniz Ada Özkan 2. Kişisel sergisini açmaya hazırlanıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-05-2023 17:06:12 Tarih: 08-05-2023 16:27

Deniz Ada Özkan 2. Kişisel Sergisi’ni Trafo Cafe’de açacak

10 Mayıs tarihinde Bodrum Belediyesi Trafo Kafe’de açacağı sergide 16  yaşındaki Deniz Ada’nın akrilik boya ile ve fırça kullanmadan elleriyle yaptığı 15 eser yer alacak.Sergi 17 mayıs tarihine kadar ziyaret açık kalacak.

Denz Ada’nın annesi Özgün Ünlü ressam kızı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Sizleri, küçük bir yeteneğin resim sergisinde heyecanımızı sizinle paylaşmak için, sizi on altı yaşındaki Deniz Ada Özkan’nın ikihnci kişisel resim sergisine davet ediyorum. İlkokuldayken Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendisine verdiği rapora göre kendisi (Özel Yetenekli Birey) olarak tanımlandı. Gerçekten bu küçük hanım özel bir sanatçı olmak yolun da mı? inanın ben de bilmiyorum. Bu sene yaptığı tablolarla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği raporun yersiz olmadığının bu tablolarla yeteneğinin hayata göz kırpmaya başladığını hissediyorum. Bu hissiyatımı sizinle paylaşırken annesi olarak kargayı kuzgun görmekten kaçınarak güzel Sanatlar mezunu bir anne olarak üniversitede ki değerli hocalarımın ve değerli ressamların da görüşlerini aldım. Ünlü ressam Muzaffer Akyol ‘Resimlerden çok etkilendi ve o da kızımın özel bir yeteneği olduğunu söyledi’.

 

 Kızımın resim yapmaya başlaması ikimiz içinde çok zor bir süreçte arkadaşlarından dolayı hayal kırıklığına uğradığı zaman ona sarılıp  hatalar yapsan da yanındayım, hayattasın sağlıklısın ve güzel kalpli bir kızım var’ diyerek ona sarıldığım gece bana içini döküp ‘iyi ki annem sensin sen benim annem olmak için dünyaya gelmişsin’ dediği gece başladı. Yeni başladığım tabloya bakıp ‘anneciğim ne güzel bir fon yapmışsın, ‘sen kelebekleri çok seversin gel buna kelebek çizelim’ diyerek tuvalin üzerine bir kelebek kondururken birlikte başladığımız tabloda kendinden geçer gibi parmaklarıyla çok kısa bir süre de ilk kelebeği bitirdiğini gördüm de oturup heyecanla onu izledim.

Her sabah uyandığımda salonda 190X190 ve 100x100 ebatlarında tablolarla karşılaşıyordum. Kısa zaman da elleriyle parmaklarıyla yaptığı bu tabloları gördüğüm de mutluluktan ağlıyordum. Kızımın bana sevgisini teşekkürünü ifade etmesinin bu kadar güzel olmasından ötürü mutlu,  duygulu ve çok şanslıyım. Tablolar eve sığmamaya başladığında Belediye ile irtibata geçtim ve kısa zaman sonra kızımın tablolarını Ali Hakan Aykan Kültrü Merkezi ve Sergi Salonu’ nda sergileyeceğiz. Bodrum’lu bir aile olarak umarım kızım ülkemizi dünya çapında temsil edecek bir sanatçı olur. Olmasa da mutlu bir insan olsun.

 Küçük kızımın bu yolda nereye gideceğini birlikte görmeyi temenni ediyorum. Onun için, onu ne mutlu edecekse onu kucaklamasını diliyorum. Küçük hanımın sergisin de sizleri de yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

 

 

Bodrum’da yaşayan geleceğin genç sanatçılarına desteklerinden dolayı başta Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve bizleri sanatseverlerle buluşturdukları için Bodrum Belediyesi bünyesinde çalışan tüm kültür ve sanat ekiplerine teşekkür ederiz.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI