Bugun...



Cumhurbaşkanı imzaladı: O alanlar “Kesin Korunacak Alan” ilan edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kent Konseyi ve STK’ların doğa, tarih ve kültürel özellikleri ile ünlü koy ve köylerinin imara açılacağı iddiasıyla yaptığı eylemlerin ardından adı geçen bölgelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu alanların Kesin Korunacak Alanlar ilan edildiği belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-04-2021 11:25:13 Tarih: 10-04-2021 10:57

Cumhurbaşkanı imzaladı: O alanlar “Kesin Korunacak Alan” ilan edildi

Karar  9-10 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. MUÇEP Eşsözcüsü Güney Şirin “Kararı önemli ve değerli buluyoruz ancak doğal güzelliklerimizin ranta yönelik kaygı ve endişelerimiz giderilmedi, mücadelemiz devam edecek” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kent Konseyi ve STK’ların doğa, tarih ve kültürel özellikleri ile ünlü Bitez, Göl, Gündoğan, Türkbükü, Eskiçeşme, Bitez, Ortakent, Karakaya, Dereköy, Geriş Mahalleleri ve Adalar çevresindeki doğal sit alanları, koy ve köylerinin imara açılacağı iddiasıyla yaptığı onlarca eylem ses getirdi.

 

YAĞMAYA VE TALANA KARŞI EYLEM YAPMIŞLARDI

 

Bodrumluların düzenlediği 30’a yakın eylemde hazine, doğal ve arkeolojik sit alanlarının imara ve ranta açılarak yağmalanacağı iddia edilmiş, bu bölgelerdeki arazilerin Özelleştirme İdaresi’ne verilmesi protesto edilmişti.

 

 

ERDOĞAN KESİN KORUNACAK ALANLAR İLAN ETTİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu alanların Kesin Korunacak Alanlar ilan edildiği belirtildi. Karar 9 ve 10 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. AK Parti ilçe başkanı Osman Gökmen yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Göl, Gündoğan, Türkbükü, Eskiçeşme, Bitez, Ortakent, Karakaya, Dereköy, Geriş mahalleleri ve Adalar çevresindeki doğal sit alanları, kesin korunacak alan olarak ilan edilmiştir. İlgili kararlar, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Gerçek çevre sevgisi budur. Bodrumumuz'a hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Bodrum'a gösterdiği önem ve hassasiyet için çok teşekkür ederiz” dedi.

 

 

ÇEVRECİLER, ÖNEMLİ BULUYORUZ ANCAK KAYGI VE ŞÜPHELERİMİZ DEVAM EDİYOR

 

MUÇEP eş sözcüsü Güney Şirin yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanı’nın aldığı kararı önemli ve değerli buluyoruz. Ancak Özelleştirme İdaresi tarafından örneğin Ortakentte 1.1 milyon metre kare hazine arazisinin ve Gölköy Cennet Koy’da satışa çıkarılan arazilerin ne olacağı belli değil. Yani bir yandan kesin korunacak alanlar ilan edilirken diğer yandan Özelleştirme İdaresi tarafından doğal ve arkeolojik sit alanlarının bulunduğu yerler satılmaya devam ediyor. Bu nedenle kaygı ve şüphelerimiz geçmiş değil, doğal alanların, hazine arazilerinin ranta yönelik yağmalanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

 

BODRUM VE MUĞLA KIYILARINDA KORUNACAK ALANLAR GİTTİKÇE AZALIYOR

 

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz ise “Bodrum ve Muğla kıyılarında korunacak alanlar gittikçe azalıyor, bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu tür bir karar alınacağı zaman Merkezi idarenin yani Ankara’da bu kararı alanların mutlaka yerel yöneticilerin ve STK’ların, odaların görüşünü almasında, koordineli çalışmasında büyük yarar var. İşte o zaman grei dönülemeyecek yanlış kararların önüne geçmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI