Bugun...



Bodrumlu öğrencilerden şenlik gibi “Ambalaj Takas Etkinliği”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ambalaj atıklarının azaltılmasıyla sürdürülebilir yaşam farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler büyüklere ders gibi mesajlar verdi. Ambalaj atığı toplayıp getiren öğrencilere kırtasiye malzemesi verildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2023 11:52

Bodrumlu öğrencilerden şenlik gibi “Ambalaj Takas Etkinliği”

Umurca Parkı’nda Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından “Ambalaj Takası Etkinliği” düzenlendi. Etkinlikte “Atıktan İyilik Üretecek Sihirbazlar Aranıyor” yazılı pankart açıldı. Atıklardan yapılan oyuncaklar ve eserler sergilendi.

Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında  düzenlenen ve ambalaj atıklarının azaltılmasıyla sürdürülebilir yaşam farkındalığının artırılması hedeflenen etkinliğe, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ezgi Acer, Mis Gibi Bodrum, Atatürk İlkokulu, Hüseyin Boyacı Anaokulu ile İlkokulu, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu, Umurca Ömer Akın İlkokulu, Bilnet Okulları, Özel Deniz Yıldızı Anaokulu, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 136 öğrenci, öğretmenler, basın mensupları ve atık ambalaj getiren vatandaşlar katıldı.

 

 Yapılan açıklamada “Ambalaj atıklarını azaltarak çevremize ve doğamıza daha iyi bir gelecek bırakma bilincini oluşturmak istiyoruz. Eğer geleceğe, çocuklarımıza daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir doğa bırakmak istiyorsak bugünden bu sorumluluk bilincini genç çocuklarımıza, küçüklerimize aşılamamız lazım. Tavır ve davranışlarımızla onlara örnek olmak gerekir” denildi.

Etkinliğe katılan minik öğrenciler topladıkları ambalaj atıklarıyla etkinliğe katkıda bulunurken çocuklara getirdikleri ambalaj atıkları karşılığında geri dönüştürülebilir kırtasiye malzemesi, yetişkin katılımcılara ise az su isteyen bitki olan kaz ayağı ile menekşe çiçeği dağıtıldı.

Yapılan ambalaj takası etkinliğinin ardından Doç. Dr. Çağdaş Gönen tarafından Umurca Parkı içinde yer alan Nazım Hikmet Kütüphanesi bahçesinde çocuklara sıfır atık eğitimi verildi.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI