Bugun...



Bodrum’da ünlü sanatçılar depremzede çocuklar için sahne aldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde depremzede çocukların eğitimi için düzenlenen konserde ünlü isimler sahne aldı.Konser gelirleri Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde ailelerini kaybeden çocukların eğitimine katkı sağlamak için bağışlanacağı açıklandı,.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-06-2023 16:59:50 Tarih: 11-06-2023 16:08

Bodrum’da ünlü sanatçılar depremzede çocuklar için sahne aldı

Muğla’nın Bodrum  ilçesinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından  başlatılan “Bodrum Dayanışma Hareketi" kapsamında  “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” adı altında konser düzenlendi.

Konsere Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Konserde Zülfü Livaneli, Grup Gündoğarken, Suzan Kardeş, Jehan Barbur, Olgun Şimşek, Gürkan Uygun sahne aldı. Ünlü isimler sevilen şarkıları seslendirirken, konsere gelen vatandaşlar sanatçıların şarkılarına eşlik etti, dans etti eğlendi.

 Ünlü isimler bir arada sahneye çıkarak Zülfü Livaneli’nin şarkılarını Livaneli ile birlikte söyledi.

Dayanışma konserinin tüm geliri depremde anne babasını kaybeden çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyasına bağışlanacağı belirtildi. Konser plaket töreninin ardından sona erdi.

Depremzede çocukların eğitimleri için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Selçuk Pehlivanoğlu, “Biz bugüne kadar tüm afetlerde varız ama 40’ından sonra. İnsanlara acılarını yaşamaya müsaade edip sonra bir sivil toplum örgütü olarak yapmamız gerekeni, üstümüze düşeni gerçekleştiriyoruz. Bugün hala Soma’daki şehitlerimizin çocuklarını okutuyoruz. Bu deprem hepimiz için büyük bir acıydı. 1500 depremzede öğrencimizi misafir öğrenci olarak okullarımıza aldık. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Afeti unutmaması gereken devlet ve sivil toplum örgütleridir. Bütün sivil toplum örgütleri neredeyse üniversite öğrencilerine burs veriyor. Biz bir fark yarattık, 2 bin öksüz çocuğumuza anaokulundan lise sona kadar sadece para vermiyoruz akademik, sosyal, psikolojik ve maddi destek programı hazırladık. Sahadaki arkadaşlarımız deprem bölgesinde evlatlarımızı bir bir ziyaret ediyorlar.. Afetlerden sonra en önemli şey yardımların sürdürülebilir olmasıdır. Bizim işimiz eğitim ve biz evlatlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çok anlamlı bir projede bir araya geldiklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI