Bugun...



Batı Trakya’da camiye çirkin saldırı, zarar verip Kuranı Kerim’i yırttılar

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesindeki İskeçe’nin dağlık bölgesindeki Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Ilıca Bölgesi Kaplıcalar mevkiinde bulunan caminin içine girip, minberin perdesini sökülmesi ve caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerimlerin parçalanması sert tepki çekti. Saldırıyı gerçekleştirenin Bir Fransız vatandaşı olduğu iddia edildi, gözaltına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2023 13:43

Batı Trakya’da camiye çirkin saldırı, zarar verip Kuranı Kerim’i yırttılar

Yunanistan’ın  Batı Trakya bölgesindeki İskeçe’nin dağlık bölgesindeki Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Ilıca Bölgesi Kaplıcalar mevkiinde bulunan caminin içine girip, minberin perdesini sökülmesi  ve caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerimlerin parçalanması Müslüman kesimin sert tepkisini çekti.

 

TÜRK TOPLUMU SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Bölgede yaşayan Ilıca Nahiyesi eski Müdürü Hasan Nazır’ın yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştirenin bir Fransız vatandaşı olduğu, yaşanan olayın ardından şahısın polisler tarafından gözaltına alınarak polis karakoluna götürüldüğü belirtiliyor.

Saldırının ardından  İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yazılı bir açıklama yaparak  olayı kınadıklarını, saldırıyı gerçekleştiren Fransız vatandaşı hakkında suç duyurusunda bulundukları belirtti.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU, FRANSIZ GÖZALTINA ALINDI.

Trampa açıklamasında “Bugün saat 18:00 sularında Fransız vatandaşı olduğunu öğrendiğimiz bir şahıs, Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Ilıca Bölgesi Kaplıcalar mevkiinde bulunan caminin içine girip, minberin perdesini sökerek başına sarmış ve caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerimleri parçalayarak yere atmıştır. Olaya ilk şahit olan Ilıca Nahiyesi eski Müdürü Hasan Nazır’dan aldığımız bilgilere göre, bu şahıs polisler tarafından göz altına alınarak Şahin Karakoluna götürülmüştür” dedi.

 

FRANSIZA HAK ETTİĞİ CEZA VERİLMELİ

Trampa açıklamasının devamında ise “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve mabedimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınar, barış ve huzur ortamını yok etmeye yönelik bu tür saldırıyı gerçekleştiren karanlık ruhlu şahsın hak ettiği cezaya çarptırılmasını bekleriz. Milletimiz söz konusu olayı endişe ve şaşkınlıkla karşılamıştır. Rabbim bu tür dini değerlerimize saldıran kötülerden korusun.” İfadelerini kullandı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI