Bugun...



Afrika tozu ilçeye kabus gibi çöktü, gündüz gece oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabahtan itibaren kentin üzerine kabus gibi çöken Afrika toz bulutu tedirgin etti. Gündüz saatlerinde hava karardı, bazı vatandaşlar ise soluğu sağlık ocağı ve hastanede aldı. Uzmanlar sağlık açısından ciddi uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 12:37

Afrika tozu ilçeye kabus gibi çöktü, gündüz gece oldu

 

Muğla’nın turistik Bodrum ilçesine lodos rüzgarları ile birlikte üç gündür gelen Afrika tozu bu sabah saatlerden itibaren etkisini arttırdı.

KENTİN ÜZERİNE KABUS GİBİ ÇÖKTÜ

Kentin üzerine kabus gibi çöken toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi değişti, Bodrum kalesi ve limanı kayboldu. Sabah erken  saatlerde yürüyüşe çıkan ve işe giden Bodrumlular gündüzü geceye çeviren toz buluntunu görünce şoke oldu.

Evli ve üç çocuk annesi Alev Kalfa “Sabah uyanıp dışarı çıktığımızda şoke olduk. Çünkü göz gözü görmüyordu. Meteoroloji günlerdir toz konusunda uyarıyordu, Ama bugün gerçekten çok fazla yoğun toz bulutu var” dedi.

 

GÖRÜŞ MESAFESİ 2-3 KİLOMETREYE DÜŞTÜ

Şehir merkezindeki Bodrum Kalesi, Liman ve 3 kilometre ilerideki İçmeler Tersanesi ile Kumbahçe ve Paşatarlası plajları güçlükle görülebilirken bazı vatandaşların solunum güçlüğü çekmeleri nedeniyle sabah erken saatlerde sağlık ocakları ile  özel hastanelere başvurduğu belirtildi. Yüzlerce otomobilin üzeri toz ile kaplandı. Yaklaşık 48 saat daha etkisini gösterecek toz bulutu ile ilgili uzmanlar mümkün oldukça sokağa çıkılmamasını, aşırı sportif aktivitelerden vazgeçilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

55 YAŞ ÜSTÜ İÇİN TEHLİKELİ DURUM OLABİLİR

Bodrum’da  yaşayan emekli sağlık memuru iki çocuk annesi Merve Bakır “Özellikle 55 yaş üstü vatandaşlarımızın bu birkaç gün sokağa çıkmamaları veya çıkarlarsa kısa süreli olmasına dikkat etmeleri gerekli. İki gün önceki lodos rüzgarıda kesildi toz bulutu kentin üzerine adeta asılı kaldı, bu durum astım ve solunum rahatsızlığı yaşayanlarda sıkıntı yaşatabilir” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI