Bugun...


GİRİT ADASINDA 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDEN SONRA ARD ARDA DEPREMLER KORKUTTU
Tarih: 02-05-2020 16:48:08 Güncelleme: 02-05-2020 17:42:08 + -


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Akdeniz'de Girit Adası açıklarında saat 15.51'de 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2020 16:48

GİRİT ADASINDA 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDEN SONRA ARD ARDA DEPREMLER KORKUTTU

GİRİT ADASINDA 6.4 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD ise depremin büyüklüğünü 6,4 olarak duyurdu. Depremde can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

 

Son günlerde yaşanan deprem hareketliliğine bir yenisi daha eklendi ve Yunanistan’dan deprem haberi geldi. Girit Adası açıklarında 6.4’lük bir deprem meydana geldi. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yok.

Deprem Girit adasının 55 km güneyinde meydana geldi. Ve adadaki Heraklion ve Lassithi' şiddetli hissedildi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Askeri ve belediye görevlileri köylerde hasar olabileceği gerekçesiyle yola çıktı. Giritliler yaklaşık 20 dakika ev ve işyerlerine giremedi. Yunan siteleri depremi 6.0 şiddetinde verdi. Aynı bölgede saat 16.30 sıralarında 4.3 ve 4.1 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi.

 

 

Akdeniz’de Girit adası sallanmaya devam ediyor

Akdeniz’de Yunanistan’a ait Girit Adası’nın güneyinde bugün öğleden sonra  meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin ardından 4 şiddetli deprem daha meydana geldi.

Girit’ in 55 km güneyinde denizde meydana gelen saat 15.51’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 16.01.26’da 5.0, hemen ardından  saat 16.01 .27’ de 3.0 , 16.18 ‘de 3.1 ve saat 16.33 ‘te ise 5.0 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler Girit adasının güneyinde bulunan Heraklion ve Lassithi kentlerinde şiddetli hissedildi.

Girit , Heraklion ve Lassithi Belediyesi itfaiye ekipleri alarma geçirildi. Polis ve askeri ekipler dağ köylerine hareket ederken bölgede şu ana kadar can veya mal kaybı meydana gelmediği bazı eski binalarda çatlaklar oluştuğu belirtildi.

Yunanistan Deprem Planlama Başkanı ve Koruma Teşkilatı (EPPO) Yöneticisi ,  yerel haber sitelerine yaptığı açıklamada “Depremlerin Akdeniz’de fay hatlarında meydana geldiğini ve endişe yaratacak bir durum olmadığını ve şu ana kadar hasar tespit edilmediğini “ söyledi.

 Girit İtfaiye Müdürü  Demosthenes Boudourakis, şehirde ve Ierapetra'nın çevresinde yapılan ilk incelemelerde hasar olmadığını belirterek "Gelişmeleri izliyoruz ve planlanan tüm önlemleri uyguladık. Ancak şu ana kadar hiç yardım çağrısı ve hasar olmadı"dedi




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI