Bugun...


Belediye başkanının Anneler Günü mesajına , kadınlardan sert tepki
Tarih: 10-05-2020 16:58:53 Güncelleme: 10-05-2020 16:58:53 + -


Muğla Büyükşehir Belediyesi ve CHP ‘li Başkanı Osman Gürün’ün billboardlardaki “Anneler Günü” mesajları’na Bodrum Kadın Dayanışma Derneği sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-05-2020 16:58

Belediye başkanının Anneler Günü mesajına , kadınlardan  sert tepki

Belediye başkanının Anneler Günü mesajına , kadınlardan  sert tepki 

 

ANTERHABER - Dernekten bugün yapılan yazılı açıklamada “  Muğla İlindeki cinsiyetçiliğin, kadının hizmet ve evde bakım görevine indirgendiğinin bir örneği olarak karşımıza çıkmıştır yine! Bir kadını, anne rolü üzerinden evde yaşayanların kirli çamaşırının temizliğine, beslenme sorumluluğuna ve her türlü bakım, talep ve isteklerinin koşulsuz karşılanmasına indirgenmesini ve yükümlü görülmesini esefle kınıyoruz” denildi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Anneler Günü nedeniyle iki gün önce il merkezi ve ilçelerde ki billboardlara “ANNE ÇORABIM NEREDE “ “ANNE SAÇIMI ÖRERMİSİN” “ANNE YEMEKTE NE VAR” yazılı  pankartlar ve anneler günü mesajlarına Bodrum Kadın Dayanışma Derneği  yönetim kurulu  bugün yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi.

 

 

BU MESAJLAR TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİDİR

 

Dernekten yapılan açıklamada “Muğla İlindeki cinsiyetçiliğin, kadının hizmet ve evde bakım görevine indirgendiğinin bir örneği olarak karşımıza çıkmıştır yine! Bir kadını, anne rolü üzerinden evde yaşayanların kirli çamaşırının temizliğine, beslenme sorumluluğuna ve her türlü bakım, talep ve isteklerinin koşulsuz karşılanmasına indirgenmesini ve yükümlü görülmesini esefle kınıyoruz. Biz kadınlar biliyoruz ki, kadını aile ve ev içine hapsetmek erkek egemen bakış açısı ve politikanın mahsulüdür, cinsiyetçilik ve ayrımcılıktır” denildi.

 

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ TABELASI ASMAK YETERLİ DEĞİLDİR

 

Açıklama da “ Bilindiği üzere, Muğla ili, kadına yönelik erkek şiddeti konusunda ülke genelinde ilk beş il arasında yer almaktadır.Hal böyle iken, yerel yönetimin yükümlülüklerini yerine getirmemesi kabul edilebilir değildir!2019 yılında tüm il genelinde sadece iki ilçede “Kadın Danışma Merkezi” tabelası asmış ancak amacına yönelik, kanun ve yönetmeliğe uygun danışma merkezleri olarak faaliyet yürütmesini sağlamamıştır. Bu yaklaşım cinsiyetçidir, görevini yerine getirmemektir ve asla kabul edilemez! Biz kadınları oyalamalarına ve sözde fedakârlık beklentisiyle geçiştirmelerine izin vermiyoruz! Somut ve kesin politikaların hayata geçirilmesini istiyoruz! Aksi halde ısrarla işgal ettiğiniz koltukları terk etmenizi istiyoruz!” denildi.

 

 

KADINLAR ÇİÇEK DEĞİLDİR

 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin açıklamasının sonunda ise  “Kadınlar çiçek değildir! Ve basmakalıp cümleler ve temenniler ile tanımlanamazlar! Vergilerimiz ile "pembe ve cinsiyetçi basmakalıp sözlü billboardlar" değil, kadınları erkek şiddetine karşı etkin olarak koruyacak mekanizmaları hayata geçirmenizi ve sağlamanızı istiyoruz!Yaşadığımız kentlerde, ayrımcılık ve cinsiyetçilik üretmeyen, tüm eşitsizlikleri ortadan kaldıracak, kadına yönelik erkek şiddeti önleyecek politikaların uygulanması için birlikte, mahalle mahalle örgütlenerek, taleplerimizin sahipleri ve beyan edenleri olarak hayatın her alanında var olmaya, sözümüzü söylemeye, bu sözümüzü siyasi alanda ve özel alanda hayata geçirmeye kararlıyız!

Biz kadınlar hayatın her alanında eşitlik temelinde, şiddet ve ayrımcılık üretmeyen bir yaşam biçiminin sağlanması için taleplerimizin hayata geçirilmesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI