Bugun...


Akın akın geliyorlar, pandemi sürecinde hayalini kurdukları tatile koşuyorlar, AMA....
Tarih: 04-06-2020 14:12:07 Güncelleme: 04-06-2020 16:02:07 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde devam eden alt yapı ve liman inşaatında incelemelerde bulunan CHP’ li Belediye Başkanı Osman Gürün “Turistik ilimize yeni normalleşme sürecinde yurdun dört bir yanından akın akın gelmeye başladılar. Pandemi sürecinde hayalini kurdukları tatile koşuyorlar. Halen ortada dolaşan ve hasta olduğunu bilmeyen 350 bin vatandaşımız var, gelin gelin ama geldiğinizde kuralla uyun, çünkü hasta olursanız size bakacak ne sağlık ekibimiz ne yeterli yatak sayımız mevcut” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2020 14:12

Akın akın geliyorlar, pandemi sürecinde hayalini kurdukları tatile koşuyorlar, AMA....

Akın akın geliyorlar, pandemi sürecinde hayalini kurdukları tatile koşuyorlar, AMA....

 

ANTERHABER - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün bugün Bodrum’da yapımı devam eden Akyarlar Mahallesi  alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları ile Bodrum limanındaki onarım çalışmalarında incelemelerde bulundu. Osman Gürün Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte turizm değerlendirmesi yaptı.

 

Aras yaptığı açıklamada "Yeni normalleşme süreci içerisinde nüfusumuz şu anda 300 binlere yaklaştı. Bizler belediye olarak tüm sağlık önlemlerini tedbirleri aldık, gerekli yerlerde dezenfekten işlemlerini yaptık ve halen bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz, önemli olan kentimiz gelen ve burada yaşayan vatandaşların devletimizin aldığı tüm kurallara uyması , aşırı rahatlığa kapılmaması, önlem alır tedbirli olursak, bu süreci en iyi şekilde atlatırız" dedi.

 

PANDEMİ SÜRECİNDE KURDUKLARI HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

 

Gürün, incelemelerin ardından yaptığı açıklama da normalleşme sürecinin başlaması ile başta Bodrum, Fethiye ve Marmaris olmak üzere turistik ilçelere yurdun dört bir yanından vatandaşların akın akın gelmeye başladığını belirtti.

 Gürün “Evet insanlarımız yaklaşık üç ay evlerinden çıkmadı. Bu süreçte sürekli tatile gidecekleri Bodrum’un ve turistik bölgelerin hayalini kurdular ve hayallerini gerçekleştirmek için hemen yola çıkıp ilimize ve Bodrum’ a geldiler. Ancak hayalini kurdukları kentte onların ve hasta olacak kişilerin sağlığını karşılayacak hastanemiz ile  yeterli sağlık personelimiz  yok. Nüfus ciddi oranda artmaya başladı. Ve bilim kurulunun söylediği gibi yaklaşık 300-350 bin civarında hasta olduğunu bilmeyen vatandaşımız var. Bu nedenle ilimize gelen vatandaşlarımızın bilim kurulunun açıkladığı sağlık kuralları ve önlemlere tam olarak uymaya çağırıyoruz” dedi.

 

 

RAHATLAMAYA GELSİNLER AMA ÇOK FAZLADA RAHATLAMASINLAR

Gürün konuşmasının devamında , tatil yörelerine gelen vatandaşların önemli bölümünün ikinci konutlara geldiklerini veya ev kiraladıklarını belirterek “Herkes bir yandan tatil bir yandan da kendisini izole etmeye çalışıyor. Otellere büyük ilgi yok , büyük oranda tatilciler ya teknelere geliyorlar yada evlerde kalıyorlar. Evet bodrum rahatlanacak bir yer ama çok da fazla rahatlamasınlar, sosyal mesafeye kesinlikle uysunlar. İnşallah yeni bir salgın atağı olmaz, olursa tatil yöresinde büyük sıkıntılar yaşarız. Çünkü virüs salgını henüz tam olarak geçmedi” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI