Bugun...


Cennet Akbük Koyu’nda kıyılardan elini çek eylemi
Tarih: 26-07-2020 10:58:59 Güncelleme: 26-07-2020 11:00:59 + -


Muğla sahil ve koylarının işletmesinin MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı)’na devredilmesini bu nedenle kıyıların yağmalanacağını belirten Muğla Çevre Platformu cennet Akbük koyunda deniz içinde pankart açarak eylem yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2020 10:58

Cennet Akbük Koyu’nda kıyılardan elini çek eylemi

Cennet Akbük Koyu’nda kıyılardan elini çek eylemi

MUÇEP üyelerin kıyıların haksız sahiplenilmesine karşı duracaklarını duyurdu.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Yürütme Kurulu toplantısı Menteşe ilçesine bağlı Gökova’daki cennet Akbük koyunda yapıldı.

 

 

KIYILARIN SİYASİLER TARAFINDAN YAĞMALANMASINA ENGEL OLACAĞIZ

Toplantıda kıyıların işgalini, özel şirketler aracılığı ile ticarileştirilmesini sürekli gündeminde tutan MUÇEP adına konuşan eş sözcü Güngör Erçil  “ Akbük’de 20 dekarlık orman alanın,  valilik ve çevre şehircilik bakanlığı vakıflarının hissedar olduğu MUÇEV Şirketi’ne tahsis edildiği duyumu aldık. Bunu da gurur vesilesi yaparak,  girişimlerini övgüyle  anlatan AK Parti Menteşe İlçe Başkanıdır. Böylesi bir açıklamayı devlet yetkili biriminden değil de,  ilçe başkanının yapmış olması,  kamu yönetiminin bir parti ile yapıldığını göstermektedir. Bunu kabul etmeyeceğiz, protesto ediyoruz. Her türlü yasal mücadelemizi yapmaya ve sürekli kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz”  dedi.

 

 

BOTTA EYLEM YAPTILAR

Kıyılar ticarileştirilemez, kıyılar tüm canlılarındır, kendisidir, herkesindir diyen MUÇEP üyeleri  “Muğla Cennet Kalsın” sloganları ile birlikte botta ve denizin içinde  açtıkları pankartla bütün koyu dolaşarak eylemlerini tatilcilere de duyurdular. Eylem yaklaşık bir saat sürdü.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI