Bugun...


HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İÇ İÇE
Tarih: 10-03-2020 20:31:56 Güncelleme: 10-03-2020 20:31:56 + -


Bodrum Belediyesi, Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bir ilki hayata geçirdi. 31 Mart 2019’dan bu yana ki hizmetlerini sorgulatıp, Bodrum yaşayanlarına “Mahallerinde görmek istedikleri projeleri, hizmetleri, yatırımları” sordu.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2020 20:31

HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İÇ İÇE

HALKLA İLİŞKİLER, HALKLA İÇ İÇE…

  ANTERHABER - “Söz Sende Bodrum” belgisi ile başlatılan ve 4 aylık süreci kapsayan bir anket şeklinde gerçekleşen faaliyette sandıklar kuruldu. Halka anket pusulalarında “Kreş, kapalı Pazar yeri, çöp-atık toplanması, kent estetiği, Bodrum Kart” gibi şıklar ve diğerleri bölümlerinden  oluşan seçeneklerden tercih ettikleri ilk üç sıralama soruldu. Toplam 22 pazaryerinde kurulan sandıklarda 5000’in üzerinde Bodrumlu ankete katıldı. Anket geçtiğimiz Cuma günü Bodrum Pazarı’nda mesai bitiminde sona erdi. Anket sonuçları ve Bodrum Belediyesi’nin ortaya çıkacak eğilimler konusundaki yönelimi merak edilirken süreç Bodrum halkı tarafından oldukça önemsendi ve memnuniyetle karşılandı.

 

YALIKAVAKLI ÇOCUKLARDAN BAŞKAN BABALARINA TEŞEKKÜR.

 

Ankete katılanlardan çevreci Engin Rüzgar: “Bu taban demokrasisinin hayat geçirilmesi açısından önemlidir. Zaten yanlış yatırımlar ve projeler ben yaptım olducu zihniyet yüzünden gerçekleşmiştir. Bodrum Belediyesi ‘Ben bu işi tersine çeviriyorum’ diyerek iddialı bir çıkış yapmıştır. Umarım bu göstermelik bir meydan şovu değildir. Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarının bu anlamdaki gönüllü, istekli ve aydınlatıcı duruşları umut verici idi. Oylarımızın takipçisi olacağız” dedi. Oldukça renkli görüntülerin de yaşandığı süreçte Yalıkavak Neşe Doğan İlk Öğretim Okulu öğrencisi Cemal,Nail,Çağdaş isimli 3 kafadar: “Gökten düşmüş üç elma. Üçümüz üç dilekte bulunduk. Dileklerimiz, mahallemiz ve okulumuz içindi. Başkan babaya bize sorduğu ve bizi dinlediği için teşekkür ediyoruz” görüşünü dile getirerek sandığa aynı anda oylarını attılar.

 

 

SİVİL TOPLUM VE MESLEK ÖRGÜTLERİNİN GÖRÜŞLERİ…   

 

Söz konusu çalışma için Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon: “Doğrusu budur. Zaten bizler gerek mesleki örgüt yöneticisi, gerek kamusal alan yöneticisi, gerekse yerel yönetici olalım. Durum değişmez. Aldığımız her türlü desteği temsil ettiğimiz kesimlere ama en geniş manada topluma yansıtmakla yükümlüyüz. Bu sadece yasaların belirlediği bir durum değildir. Vicdan işidir. Bodrum Belediyesi bu manada olması gerekeni ve doğrusunu yapmıştır” dedi. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz: “Bizlerin başından beri söylediğimiz oldukça hassas bir konunun gerçekleştiriliyor olması mutluluk ve umut vericidir. Dolaylı değil, doğrudan demokrasiyi savunuyorsak doğrudan yaşayanlara ve kararların etkileyeceği kesimlere sorulmalıdır. Aksi kararlar zaten burada da tanık olduğumuz üzere ‘Bodrum’dan geri dönmektedir.’ Sonuçta zaman, iş ve ekonomik kayıplar diz boyu. Ve bu kayıplar maalesef tepeden karar alıcılardan değil, bizlerden olmaktadır” görüşünü dile getirdi. BODER Başkanı Halil Özyurt: “Bodrum Belediyesi’nin bu girişimini çok önemli buluyoruz. Bodrum özellikli bir turizm bölgesidir. Tarihinden bu yana demokrasinin en zengin ve derinlikli örneklerine tanıklık etmiştir. Bu yaklaşıma yerinden yönetime en açık kesimlerden biriside turizmcilerdir. Bizlerde kendi mesleki faaliyetlerimizde turizmcilerin görüşünü almadan adım atmıyoruz. Birde şu açıdan bakınız: İnsanlar karar süreçlerine katılmadıkları kararların sahiplenicisi de olmazlar. O kararlar da havada asılı kalır. Hayat içersinde karşılığı olmaz” diyerek turizmci bakışı sundu. Bodrum Soförler Odası Başkanı Hasan Kablı ise “Elbette yapılan çalışma kıymetlidir. Önemlidir. Bu çalışmanın ve eğilim yoklaması, tercihlerin açığa çıkarılması faaliyetinin sadece bölgesel ölçekte değil sektörel bazda da yapılması gerekir. Bu anlamda Bodrum turizmine 7/24 hizmet veren soför esnafının temsilcileri olarak söyleyeceğimiz, katkı koyabileceğimiz çok önemli görüşlerimiz ve çalışmalarımız mevcuttur. Bunun turizm sezonun başlamasına çeyrek kala ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekir” diyerek yaklaşımını ifade etti.

 

 

HALKLAR İLİŞKİLER EMEKÇİLERİ SAHADAYDI.

 

Bodrum Basın yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışmanın ana dinamiği idi. Söz konusu birimin çalışanlarından ve söz konusu sürecin sahada yer alan emekçilerinden Funda Gelgit: “Gerçekten beklenenin üstünde bir ilgi ile karşılaştık. Oldukça olumlu tepkiler aldık. Halkla İlişkiler çalışanı olarak benimde buradaki süreçten öğrendiklerim oldu. İnsanlar en çok da yönetime, kararlara katılım sürecine dahil edilmekten dolayı mutlu oldular. Farklı olduklarını hissedip, kendilerini ilgilendiren kararların kendilerine rağmen alınmayacağına birebir kendileri tanıklık yaptılar. Bodrum Belediye Başkanlığı’nın başta başkanımız olmak üzere, tüm yöneticilerinin, sahada görev yapan emekçilerinin bu çorbada mutlaka az ya da çok tuzu vardır. Kollektif bir çalışmayı başarılı bir şekilde nihayetlendirdiğimizi düşünüyorum. Bu bereketli topraklar üzerine çok güzel tohumları ektik. Bodrum’a yakışan oldukça bereketli ve verimli bir hasat dönemi geçirdik. Bodrum halkının bu süreçte de yerel yönetimi ile ne denli bütünleştiğini aktif ve yüksek katılım sağlayarak gösterdiği kanaatindeyim” dedi. Anket sandıklarının kapanışı esnasında Armağan Canbay isimli bir turizm çalışanı Bodrum Belediyesi görevlilerine, turizm emekçilerinin sorunlarına ilişkin de yerel iktidardan böylesi bir çalışma talepleri ve beklentileri olduğunu belirtti. Canbay konuşmasının devamında “Bu çalışmanın adı: ‘Söz Sende Bodrum.’ Turizm çalışanları olarak bizler de Bodrum’un bir parçasıyız. Bizlere de söz verilemesi, şikayet ve önerilerimizin alınması gerektiğini düşünüyorum” görüşüne yer verdi. 

             




Editör: Ayhan Karahan



Baki Doğan / 14-03-2020 12:29:00

Ben anketi gördüm ama acelem olduğundan katılamadım.Çok iyi bur şey yapılan.Haberde ve yapılan işte kendimi buldum.Halk,halkla ilişki,halkçı belediyecilik

Sema Deniz / 12-03-2020 21:36:00

Ben Yalıkavak pazarında bu çalışmaya tanık oldum.Olması gereken buydu.Adı üzerinde Halkla İlişkiler.Bu birimin sürekli halkın içerisinde olması gerekiyor.Yönetimde halkın sesi olmalıdır.Bunuda bence bu çalışması ile başarı ile hayata geçirmiştir.Yalnız burada önemli bir konu daha var.Belediyeninde halkın kendisne yansıttığı görüşleri dikkate alıp buna göre plan yapması,adım atması doğrusudur.

Yurdanur Bașbuğ / 11-03-2020 23:27:00

Bu gerçekten önemli bir etkinlik olmuş.Önemi bence şundan kaynaklanıyor.Siyasiler seçilene kadar hep halkı dinlemekten halka mikrofonu uzatmaktan bahsederler.Ama seçimden sonra bu sözlerini unuturlar.Bodrum Belediyesi popülizm peşinde olmadığını göstermiş.Umarım bu uygulama başka belediyelere de örnek olur.Emeği geçenlerin hepsinin emeklerine sağlık.Onlarda yaptıkları işin öneminin farkındalarmış sanırım. Yoksa bu kadar gönüllü çalışmazlardı.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI