Bugun...


Bodrum’da 350 metrelik arsada yapı ruhsatı kavgası mahkemelik oldu
Tarih: 09-05-2020 12:18:18 Güncelleme: 09-05-2020 12:30:18 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan iş insanı Serdar Kayhan 20 yıl önce aldığı yapı ruhsatını yeniletmek istedi. Kayhan belediyeye müracaat etti, ancak yenilenmiş yapı ruhsatını alamadı.

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2020 12:18

Bodrum’da 350 metrelik arsada yapı ruhsatı kavgası mahkemelik oldu

Bodrum’da 350 metrelik arsada yapı ruhsatı kavgası mahkemelik oldu

 

ANTERHABER - Yanındaki aynı büyüklükteki 3 arsaya belediye tarafından yapı ruhsatı verildiğini öğrenen Ayhan şok oldu, soluğu mahkemede aldı. Kayhan basın açıklaması yaparak “Yanımda ki üç arsaya yapı  izni veren belediyeye defalarca yazılı ve sözlü sordum yanıt alamadım, üç arsaya verdiğiniz yapı ruhsatını bana niye vermiyorsunuz, dedim, yanı alamayınca mahkemeye gidip dava açtım” dedi.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kadıkalesi Peksimet Mevkii’nde yaklaşık 20 yıl önce arsa alan evli ve üç çocuk babası yenilenebilir enerji uzmanı ve Türkiye Yelken Federasyonu Muğla İl Temsilcisi 41 yaşında ki Serdar Kayhan 20 yıl önce yapı inşaat ruhsatı aldı, ancak inşaata başlamadı.

 

 

BELEDİYE İNŞAAT YAPAMAZSIN DEDİ…

 

 Geçtiğimiz yıl inşaata başlama kararı aldığını bu nedenle yapı ruhsat izninin yenilenmesi için belediyeye müracaat ettiğini ve red cevabı verildiğini öğrenen aynı zamanda Bodrum Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan  Kayhan , belediyeye yazılı dilekçe ile müracaat ederek nedenini sordu.  Kayhan, Bodrum Belediyesi’ne yazdığı 4 dilekçeye de yanıt alamadığını ve sadece bir kez nedeni belirtilmeden yapı izin ruhsatının verilmeyeceği yazısının kendisine tebliğ edildiğini söyledi.

 

YANINDA Kİ ÜÇ ARSAYA YAPI İZİN RUHSATI VERİLİNCE ŞOK OLDU

 

Ev yapacağı arsanın önünde basın mensuplarına açıklama yapan Kayhan “Burası doğal veya arkeolojik sit değil. Burası  30 kişi ile birlikte satın aldığımız kooperatif arsası. Herkes evini yaptı, 5-6 kişinin arsası boş kaldı. Bende evimi yapacaktım, yapı ruhsatı 5 yılda bir yenilendiği için izini yenilemek istedim, müracaat ettim, belediye ret cevabı verdi. Ama niye red cevabı verdiğini belirtmedi .Sonradan öğrendim ki bana red cevabı veren belediye yanımdaki üç ayrı parsele yapı izin ruhsatı vermiş inşaata başladılar. Şok oldum tabii ki. Belgeleri belediye Başkanı Ahmet Aras’a götürüp gösterdiğim de , biz yanlış yapmışız onlara verildiyse sana da verilmeli , niye verilmediğini araştırayım, dedi, sonra aradan 3-4 ay geçti bir daha dönüş olmadı. Bende Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na giderek elimdeki tüm belgeleri yapı izin ruhsatını, belediyenin anlamsız red yazısını vererek görevi kötüye kullanmak ve vatandaşı mağdur etmek suçlamasıyla dava açtım. Ben evimi yapacağım belediye daha önce verdiği ruhsatı yenilemiyor, niye yenilemediğini söylemiyor, açıklama yapmıyor, buda yetmiyor yanımdaki üç arsaya bana vermediği izini veriyor, akıl mantık,, vicdan bunun neresin de” dedi.

 

 

KAYHAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Yaptığı araştırma sonrasında aynı ada ve parsel üzerinde 2019 yılında 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini tespit eden Kayhan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Turgay Kaya, Bodrum Belediyesi İmar Müdürü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Ruhsatı ve Proje Kontrol Şefliği hakkında "İmar kanununa muhalefet ve kanunu kişilere göre farklı uygulamak, usulsüz resmi belge temin etmek ve bu belgeyi resmi kurum üzerinden ibraz etmek, 4982 sayılı bilgi edinme kanununa muhalefet etmek" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

 

BODRUM BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

 

Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü yetkilileri bugün yaptıkları yazılı basın açıklamasında  “İddia sahibi, Belediyemizin işlemlerine karşı (idari) yargı yoluna müracaat ederek hak arayışına gidebilecek durumda iken haksız ve mesnetsiz suçlamalarla konuyu bu mecraya taşıması kamuoyunun takdirine bırakılmıştır. Belediyemizce iddia sahibine hiçbir şekilde bir hukuksuzluk ve ayrımcılık yapıldığı düşünülemez. Pek çok vatandaşımızın aynı yöndeki talebine verilen (olumsuz) cevaplar, bu iddianın ne kadar dayanaksız olduğu ve sadece şahsına yönelik bir işlem (uygulama) olmadığını açıklıkla ortaya koymaktadır.” denildi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI