Bugun...


Pandemi günleri turizmciyi ressam yaptı, masallar resimlerle buluştu
Tarih: 17-07-2020 13:40:03 Güncelleme: 17-07-2020 13:40:03 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan turizmci Tuna Altunkaya pandemi günlerinde evinden çıkmadığı üç ayda resim çalışmalarını ilerletti. Altunkaya açtığı ilk sergideki eserleri ile sanatseverleri hayran bıraktı.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2020 13:40

Pandemi günleri turizmciyi ressam yaptı, masallar resimlerle buluştu

Pandemi günleri turizmciyi ressam yaptı, masallar resimlerle buluştu

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan restoran işletmecisi ve Bodrum Denizciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi bir çocuk annesi 40 yaşındaki Tuna Altunkaya salgın nedeniyle evinden çıkamadığı üç ay süresince suluboya resim çalışmalarına ağırlık verdi.

 

MASALLAR RESİMLERLE BULUŞTU

Altunkaya yaptığı 100’e yakın eserden 17 ‘sini Bodrum Kaymakamlığı Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde düzenlediği Revan Masallar isimli sergide sanatseverlerle buluşturdu.  Altunkaya’nın suluboya ile çizdiği resimlerin arasına yazı ile hayalinde ürettiği masalları yazdığı resimler büyük beğeni kazandı. Serginin açılışına çalışmalarında kendisine destek veren mimar Özgür Özatay , Avukat Nazlı Aydoğan, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

 

 

PANDEMİ GÜNLERİ BENİ RESİM ÇALIŞMALARINA YÖNELTTİ

İlk kez sergi açma heyecanını yaşayan Altunkaya “Uzun pandemi günlerinde gençlik yıllarımda merak saldığım suluboya resim çalışmalarına yeniden döndüm. Yaptığım eserleri gören sanatçılar ve arkadaşlarımız bunları mutlaka sergide değerlendirmem gerektiğini söylediler. Suluboya resimlerin içlerinde her bir tabloya özel bir masal içermekte. İnsanın en zor ve en kaçtığı yolu -kendine gittiği yolu- anlatan masallarda benim tarafımdan yazıldı. Yaptıklarımı paylaşma konusundaki utangaçlığımı bu vesileyle zorlada olsa aşmaya çalışıyorum” dedi.

Sergi  28 Temmuz tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI