Bugun...


Göçmen geçişlerine izin yok, göçmenlerin botlarını patlatıp adaya bıraktılar
Tarih: 07-03-2020 16:49:01 Güncelleme: 07-03-2020 16:49:01 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinden bu sabaha karşı Yunanistan’ın İstanköy ve Kilimli adasına geçmeye çalışan yaklaşık 45 kaçak sahil güvenlik ekipleri tarafından geçişlerine izin verilmedi.

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2020 16:49

Göçmen geçişlerine izin yok, göçmenlerin botlarını patlatıp adaya bıraktılar

Göçmen geçişlerine izin yok, göçmenlerin botlarını patlatıp adaya bıraktılar

ANTERHABER - Bir gurup Suriyeli kaçak ise Yunan sahil güvenlik botları tarafından Topan ada yakınında botları durdurularak patlatıldı, adaya yüzmeleri istendi kaçakları sahil güvenlik ekipleri kurtardı.

 

HERŞEYE RAĞMEN BOTLARLA YOLA ÇIKTILAR

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’a ait Kilimli (Kalimnos ) ve İstanköy (Kos) adalarına geçerken Yunan askerleri tarafından adaya 200 metre kala durdurularak zulüm gören , havaya ateş edilen ve öldürülmekle tehdit edilen göçmenler tüm bunlara rağmen bu gecede geçişlerini sürdürmek istedi.

 

 

BOTLARI PATLATIP ADAYA YÜZÜN DEDİLER

 

Turgutreis yakınlarından marketten satın alarak  bindikleri 3 metrelik lastik bot ile Kilimli adasına geçmeye çalışan kaçaklar Turgutreis’e iki mil uzaklıktaki ve Türkiye’nin en batı ucundaki son toprağı olan Küçük Topan Ada yakınlarında sahil güvenlik ekipleri tarafından saat 03.00 sıralarında durduruldu. Yunan sahil güvenlik ekipleri 7 Suriyeli ve Iraklı kaçağın bulunduğu botu bıçakla batırarak , adaya yüzün dedi. Kaçaklar can yelekleri ve şamrellere tutunarak adaya ulaştılar. Telefonlarıda ıslanan kaçaklar sabaha karşı Sahil Güvenlik ekiplerinin fark etmesi ile kurtarılarak Turgutreis limanına getirildi. Suriyeli Eframi Salman (30) arkadaşı ile birlikte yaşadıklarını sahil güvenlik komutanlarına anlattı. Salman “Henüz Türk sularındaydık yanımızda küçük bir ada vardı, orayı geçtik hemen karşımıza Yunan askerleri geldi, geri dönmekle ve öldürmekle tehdit ettiler, botu bıçakla delerek adaya yüzmemizi istediler, çaresiz adaya yüzdük, sabaha karşıda Türk askeri gelerek bizi kurtardı, limana geldik bize yeni kıyafetler verdiler, çay yemek verdiler” dediği öğrenildi.

 

 

TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİ YUNAN ZULMÜNE İZİN VERMEDİ

 

Saat 04.00 sıralarıntda Akyarlar yakınlarından bindikleri 7 metrelik lastik bota binen Suriyeli, İran, Pakistanlı ve Güney Afrikalı 35 göçmen ise Türk sularından çıkmadan Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından durduruldu.  İstanköy ve Kilimli arasında 8 Yunan sahil güvenlik botu ile iki savaş gemisinin devriye gezdiği belirtildi, kaçaklar sahil güvenlik botuna bindirilerek Turgutreis limanına getirildi. Kaçakları sorgulamaları bittikten sonra Muğla İl Göç İdaresi’ne verilecekleri belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI