Bugun...


Yunanlıların tacizine Atatürk yelkeni ile yanıt verdiler
Tarih: 03-09-2020 21:25:47 Güncelleme: 03-09-2020 21:36:47 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi açıklarında avlanan Türk balıkçılarını taciz etmek için bölgeye gelen Yunan sahil güvenlik botu Türk sahil güvenlik botlarını görünce rotasını değiştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 03-09-2020 21:25

Yunanlıların tacizine Atatürk yelkeni ile yanıt verdiler

ANTERHABER - Bölgede seyahat eden ünlü ressam Turgut Kahraman’ın  1919 Samsun isimli teknesi ise Yunan adaları önünde Atatürk posteri ve Türk bayraklı dev yelkenini açarak yanıt verdi, ilginç görüntüler ortaya çıktı. O anları anterhaber.com gazetesi görüntüledi.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi ile Akyarlar Mahallesi açıklarında avlanan yaklaşık 14 Türk balıkçı teknesi İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarından hareket eden Yunan sahil güvenlik botlarının uzaktan tacizine maruz kaldı. Türk sularında avlanan balıkçıların bulunduğu bölgeye Kardak kayalıkları bölgesinde devriye gezen iki Türk sahil güvenlik botu hareket edince Yunan sahil güvenlik botları geldikleri limana geri dönmek zorunda kaldı.

 

DEV ATATÜRK POSTERİ VE BAYRAKLI YELKENLİ İLE CEVAP VERDİLER

Yaşanan kriz sırasında Bodrum’dan hareket edip Akyarlar açıklarından Yalıkavak’a gitmekte olan ve İzmir7in Urla ilçesinde yaşayan ünlü ressam evli ve iki çocuk babası 63 yaşındaki Turgut Kahraman’ın kullandığı 1919 Samsun isimli 14 metrelik yelkenli teknesi aniden yelkenlerini açtı. Dev Atatürk posteri ve Türk Bayraklı yelkenli ile Kahraman önce İstanköy (Kos) daha sonra Yunanlıların Losan anlaşmasına aykırı olarak silahlandırdıkları Psemiros ve Kilimli (Kalimnos) adası açıklarından Yunan sahil güvenlik botlarına göstere göstere açık denizde seyretti.

 

 

KAHRAMAN “EGE DENİZİ HER ZAMAN BARIŞ VE DOSTLUK İÇERİSİNDE OLMALI”

Turgut Kahraman Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada “2014 yılında aldığım teknemin yelkenlerini dev Atatürk posteri ve Türk bayrağını ben kendim çizdim Bu güne kadarda 20’ye yakın yelkenli tekneye aynı fotoğraf karelerini çizdim ve tek kuruş ücret almadım. Atatürk sevdası , Atatürk’ün tüm dünyaya verdiği Yurtta Sulh Dünyada Sulh mesajını Yunanlılara karşı bu yelkenleri açarak cevap vermek istedik. Ege’de dostluk ve barış içerisinde yaşamaktan başka amacımız yok . Ancak Yunanlı siyasetçiler her fırsatta bu krizi değerlendirerek gerginlik çıkarmaktan geri kalmıyorlar, herkes yerini ve haddini bilmeli” diye konuştu.

Yaklaşık 45 dakika süren gerginlik sonunda Yunan botları geldikleri limanlara dönerken, Türk sahil güvenlik botları ile Kardak bölgesinde ve Türk balıkçıların avlandığı Çatal Adası açıklarında devriye gezmeye devam ettikleri görüldü.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI