Bugun...


Otizmli Murathan açtığı ebru sergisi ile sanatseverleri hayran bıraktı
Tarih: 23-08-2020 12:35:50 Güncelleme: 25-08-2020 13:11:50 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki bir lisede kaynaştırma sınıfı öğrencisi olan otizmli Murathan Bozlar açtığı ilk sergisinde sanatseverleri hayran bıraktı. Ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri ile yaşadıklarını, paylaştığı acı , tatlı anları resimlerine aktardığını belirten Bozlar “Resim yapmaya başladıktan sonra kendimi çok iyi hissetmeye başladım, bu ilk sergim ve hepsini Pandemi sürecinde evden çıkmadan yaptım” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 23-08-2020 12:35

Otizmli Murathan açtığı ebru  sergisi ile sanatseverleri hayran bıraktı

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Anadolu Lisesi kaynaştırma sınıfında öğrenim gören 17 yaşındaki Murathan Bozlar özel rehberlik öğretmeni Sedef Mürüvvet Yüce ile birlikte yaklaşık 2,5 aydır süren resim çalışmalarının ardından ilk sergisini Gümbet  Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezinde sanatseverlerle buluşturdu.

Murathan Bozlar’ın “Murathan’ın Gözünden Renklerin Dili” isimli resim sergisinin açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz,  öğretmeni Yüce, babası Dr. Murat Bozlar, annesi Dr. Şenay Bozlar , kızkardeşi Şevval Bozlar ve sanatseverler katıldı.

 

 

 HAYALLERİMİ YANSITTIĞIM SERGİDE ÇOK HEYECANLANDIM

Sergide Bozlar ‘ın ebru boyası ile yaptığı 150 eseri yayınlandı. Her bir eserin altına Bozlar neyi resmettiğini ve hayalinden neler geçirdiğini anlatan cümleleri yazdığını belirterek “Resim yapmaya başladıktan sonra kendimi çok iyi hissetmeye başladım.  Bu ilk sergim ve hepsini Pandemi sürecinde evden çıkmadan yaptım. Sergi açmak benim için çok güzel ve özel birşey oldu çok heyecanlandım, bu kadar kalabalık olacağını beklemiyordum, moralim yükseldi, daha çok sergi açmak için çalışmalarımı sürdüreceğim” diye konuştu.

 

 

MURATHAN’IN BU SERGİSİ OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK OLACAK

Bozlar’ın öğretmeni Sedef Mürüvvet Yüce ise “Bugün inanılmaz gururlu ve mutluyum. Hayatında ilk defa kendi yaptığı resimleri tanıtma, anlatma ve emeğini satma, karşılığını alma olanağı buldu. Bugün ilk sergisini açtı, Murathan'ın kalbi sevinçten dışarda atıyordu. Ben duydum. Murathan'ın yaşıtları da neleri başarabileceğini görsün ve bu sergini herkese örnek olmasını istedim bir öğretmen olarak" ifadelerini kullandı.

İki saatte yaklaşık 400 sanatseverin gezdiği sergi 28 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI