Bugun...


Fransız Kemalist sanatçıdan ders gibi sözler ve Atatürk dönemi defilesi
Tarih: 02-09-2020 09:54:52 Güncelleme: 02-09-2020 13:14:52 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü, kendisini Kemalist yazar ve sanatçı olarak tanıtan Fransız Sanatçı Loulou Dedola’nın konseri ve Atatürk kıyafetleri defilesiyle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2020 09:54

Fransız Kemalist sanatçıdan ders gibi sözler ve Atatürk dönemi defilesi

Atatürk kıyafetleri defilesi ve Fransız Kemalist sanatçının konseri beğeni kazandı

 Fransız ordusu  Türkiye'ye karşı Akdeniz' e uçak gemisi ve destroyerler gönderirken , Fransız  sanatçının Atatürk hakkındaki sözleri büyük alkış topladı. Antik Tiyatro’daki defile ve konsere Fransız sanatçının “Ben bir Kemalist yazar ve sanatçı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Mustafa Kemal’in yaşam felsefesi ile yaşamımı sürdürüyorum. O’nun ilgili kitaplar yazmaya ve şarkılar yapmaya devam edeceğim” sözleri geceye damgasını vurdu.

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Antik Tiyatro’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Türkiye’de ilk kez sahne alan ve kendisini Kemalist yazar ve sanatçı olarak tanıtan Loulou Dedola konser verdi. 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras Ahmet Aras “Dünya Barış gününde Atatürk dönemi kıyafetleri defilesi ve kendisini Kemalist bir sanatçı olarak tanımlayan Dedola konserinde birlikte olmaktan çok mutluyum.Ataürk’ün Yurtta Sulh Cihan’da Sulh ne kadar önemli olduğu, O’nun bütün komşuları ile iyi geçinmek için her yola başvurduğu, esir aldığı Yunan generaline bile kılıcını teslim ettiği ve konuğu olduğunu söylediğini hepimiz biliyoruz. Barış , kardeşlik içerisinde yaşamak Atatürk’ün gösterdiği ve bize emanet ettiği Cumhuriyet ilkelerini korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Milli Takım'a seçilen Bodrum Dans Kulübü sporcularına sertifikalarını vermesiyle başladı. Başkan Aras, Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci ve ekibine, Bodrum'da dans sporuna kazandırdıkları sporcular, uluslararası ve ulusal yarışmalarda Bodrum'a kazandırdıkları başarılar için teşekkür etti.

 

 

ATATÜRK DÖNEMİ KIYAFETLERİ DEFİLESİ BÜYÜLEDİ

Konser öncesinde Atatürk dönemi kıyafetleri defilesi düzenlendi. Defilede 14 kadın manken Atatürk döneminde giyilen askeri ve günlük kıyafetlerin tanıtımını yaptı bol alkış aldı. Yaklaşık 30 dakika süren defilede Türk bayraklı kıyafetler ve sırtında Atatürk’ün portresi olan mankenin kıyafeti ile cephede  mücadele veren Mehmetçiklerin giydikleri  kıyafetler büyük beğeni kazandı.

Ünlü ressam Bedri Baykam gecede yaptığı konuşmada Dedola'nın yazdığı Atatürk kitaplarını ve O'nun devrimci kişiliğini anlattı. Baykam "Dedola'yı tanıdıktan sonra Atatürk'ü ne kadar sevdiğini , saydığını ve gerçekten bir Atatürk gibi yaşadığına tanık oldum. Zor günlerden geçerken Fransız hükümeti ve ordusunun Türkiye'ye karış aldığı tavıra karşı hemde içinden geçtiğimiz bu günlerde Türkiye'ye gelerek Atatürkçü, Kemalist olduğunu, barışa ve savaşlara herzaman karşı olduğunu söylemesi , Atatürk'un fikirlerini benimsemesi böyle bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Dedola dört dilte yazdığı Atatürk kitapları ile Ulu Önder'i tüm dünyaya tanıtırken yazdığı bir kitapta bu yıl Türkiye'de Türkçe yayınlanarak kitapçılardaki yerini aldı" dedi.

 

 

BEN BİR KEMALİST GİBİ YAŞIYORUM VE ATATÜRK İLE GURUR DUYUYORUM

 Ünlü Ressam Bedri Baykam’ın daveti ve katkıları ile Bodrum’a gelen ve Türkiye’deki ilk konserini veren Dedola konserine Atatürk için yazdığı şarkı ve asker selamı vererek başladı. Yunanistan ile Akdeniz'De yaşanan gerginlik sırasında bölgeye  uçak gemisini ve ve savaş gemilerini göndererek Yunanistan'ı destekleyen ülkesine karşı Atatürk'ü savunan Dedola'nın sözleri geceye damgasını vurdu.  Hareketli şarkıları ile dikkat çeken Dedola şarkı aralarında seyircilerin elinden aldığı Türk bayraklarını salladı, sanatseverleri coşturdu.

Dedola yaptığı konuşmada , Atatürk’ ü tanıdıktan sonra hayatının değiştiğini ve yaşam felsefesi olarak O’nun ilke ve görüşlerini benimsediğini belirterek “Ben bir Kemalist yazar ve sanatçı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Mustafa Kemal’in yaşam felsefesi ile yaşamımı sürdürüyorum. O’nun ilgili kitaplar yazmaya ve şarkılar yapmaya devam edeceğim. Bir Kemalist olduğumu her fırsatta söylüyorum. Mustafa Kemal yaşasaydı 2. Dünya Savaşı dahil birçok savaş olmazdı. Çünkü o yaşam felsefesini komşuları ile hep barış ve dostluk üzerine kurmuştu. Kendi ülkesini işgale gelen ve ölen yabancı ülkelerin askerlerine bile “Onlar bizim evladımız bu topraklarda rahat uyuyorlar artık bizim evladımız oldular” diyerek annelerine mesaj gönderebilen bir liderdir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI