Bugun...


GÖLKÖY'DE SOKAKLARI SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR
Tarih: 06-05-2020 11:17:24 Güncelleme: 06-05-2020 11:17:24 + -


Göltürkbükü mahallesinde yaşayan 69 yaşındaki Nevzat Gülcen Akdeniz Caddesi’ndeki bir sokağı onlarca resimlerle donattı. Görenlerin “Tablo Gibi Sokak” dediği sokak ta hatıra fotoğrafları çektirenlerle dolmaya başladı. Gülcen “Yaşadığımız çevreyi temiz tutmak kadar güzel göstermekte önemli” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-05-2020 11:17

GÖLKÖY'DE SOKAKLARI SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR

GÖLKÖY'DE SOKAKLARI SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy mahallesinde 16 yıldır yaşayan ve uzun yıllar Almanya’da ikamet eden emekli makine kimya uzmanı 69 yaşındaki  Nevzat Gülcen Göltürkbükü mahallesi’ndeki  Akdeniz Caddesi 4. Sokağa yaptığı resimler görenleri hayran bırakıyor.

 

 

YAŞADIĞI SOKAĞI MASAL KAHRAMANLARI İLE DOLDURDU

 

Gülcen, geçtiğimiz aralık ayında başladığı ve sokağın zeminine yani asfalta kireç, tutkal ve toz boya ile önce eskizini çizdiği daha sonra ise renkli boyalarla çizdiği çiçek, kadın portresi, Avanak Avni, Buggy gibi çizgi roman kahramanlarını sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde evinin ve bahçesinin duvarlarında devam ettirdi.

Evinin duvarına çizdiği   Atatürk resimleri, bahçe duvarları ve üzerindeki saksıları ise rergarenk çiçek resimleri ile dolduran Gülcen’in yaşadığı sokağa görenler hayretler içinde kaldı.

 

 

YAŞADIĞIMIZ ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK KADAR GÜZEL GÖSTERMEKTE ÖNEMLİ

 

Sokağı gördükten sonra başka mahalle ve sokaklardan da resim yapması için talep geldiğini belirten Gülcen “Yaşadığımız sokağı çevreyi temiz tutmak kadar güzel göstermekte önemli. Bende yaşadığım sokağı  neredeyse canlı bir sanat galerisi haline getirdim. Sokağa girenler önce şaşkınlıklarını gizleyemiyor ardından sokağı baştan sona gezerek resimleri inceliyor , sokağın beğeni kazanması benide çok mutlu etti. Elimden geldiğince aynı etkinliği başka sokaklarda da yapmayı sürdüreceğim. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ta gelip gördüğünde çok beğendi. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ise bahçemde ev evimin duvarlarında çalışıyorum” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI