Bugun...


Akyarlar Mahallesi'ndeki azmak yeniden doğaya kazandırıldı
Tarih: 11-06-2020 11:34:15 Güncelleme: 11-06-2020 11:34:15 + -


Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nde kaderine terk edilen ve içerisinde onlarca canlı türünün yaşadığı azmak Bodrum Belediyesi’nin müdahalesi ile temizlendi, canlılar kurtarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2020 11:34

Akyarlar Mahallesi'ndeki azmak yeniden doğaya kazandırıldı

Akyarlar Mahallesi'ndeki azmak yeniden doğaya kazandırıldı

 

Akyarlar Mahallesi'nde  çeşit çeşit kurbağa ve balık türüne ev sahipliği yapan ve bazı kişiler tarafından yol yapmak amacıyla toprak dökülerek kapatılmak istenen azmak, Bodrum Belediyesi’nin müdahalesiyle kurtarıldı. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Tarımsal İşler Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen çalışmada ilk olarak kurumak üzere olan azmağın bir bölümüne su takviyesi yapıldı.

Muğla Çevre İl Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesi ile yürütülen çalışmalarda doğal yapısı bozulan azmak eski haline döndürüldü. Alttan bir su kaynağı ile beslenen ve kendi içinde bir ekosistemi olan sazlık alanın bir bölümüne dökülen toprak yığını iş makineleri tarafından kaldırıldı. Çalışmalar sırasında Belediyenin Su Ürünleri Mühendisi de hazır bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada

***Vatandaşlar tarafından yapılan araç yolunun diğer tarafında kalan ve bu habitatta yaşayan canlılar su azlığından, oksijen yetersizliğinden dolayı bir süre sonra öleceklerdi.

 

***Belediyemizce vatandaşlar tarafından yapılan yol yapımı sonrası ikiye ayrılan bölgeye su takviyesi 2-3 metre yüksekten oksijenlendirilerek yapıldı.

 

***Daha sonra yol kaldırılarak, canlıların ekosistem bağı eski haline getirildi, denildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI