Bugun...


Bodrum AKUT gönüllülerine yangın eğitimi verildi
Tarih: 19-07-2020 15:27:30 Güncelleme: 19-07-2020 15:27:30 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki AKUT ekibine bugün yangın eğitimi verildi. Yangın anında itfaiye araçlarının kullanımı, hortum yayma , hortumu kullanma ve yangın söndürme eğitimi alan AKUT üyelerinin eğitimi başarı ile tamamladıkları görüldü.

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2020 15:27

Bodrum AKUT gönüllülerine yangın eğitimi verildi

Bodrum AKUT gönüllülerine yangın eğitimi verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki AKUT Ekibi’nin 16 üyesine yangın eğitimi verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiyesi Gurup Amirliği’nde yangın eğitmeni Çavuşu Bünyami Kalkan tarafından önce bir saatlik teorik eğitim ardından arazözlerin başında iki saat pratik eğitim verildi.

 

 

AKUT GÖNÜLLÜLERİ İTFAİYE ERİ GİBİ ÇALIŞTI

Bodrum AKUT Lideri Şeyda Yücel’inde katıldığı eğitimde gönüllüler arazözlerden hortum takma, indirme ve yangına su püskürtme eğitimlerini aldı. Yaklaşık üç saat süren eğitimde tüm AKUT gönüllülerinin itfaiye eri gibi hareket ettiği görüldü.

 

 

YANGINLARA EN DOĞRU VE PRATİK BİÇİMDE MÜDAHALE ETMEYİ ÖĞRENİYORUZ

Şeyda Yücel yaptığı açıklamada “Bölgemizde yangın sezonunun tam ortasındayız, sık sık meydana gelen yangınlarda sivil toplum örgütleri ve yerel idarelerle birlikte organize çalışarak en hızlı ve doğru şekilde hareket etmeyi öğreniyoruz. Yangınlarda birçok kez orman ve itfaiye erleri ile birlikte çalışıyoruz. Bu nedenle aldığımız eğitimde gönüllülerimiz hem bilgilerini güncelleme hemde yangınlar öncesinde pratik yapma olanağı buldu” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI