Bugun...


Bilgesu satrançta Türkiye’yi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek
Tarih: 13-09-2021 22:57:38 Güncelleme: 14-09-2021 22:37:38 + -


Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve 4 yaşında başladığı satranç sporunda milli takıma giren 16 yaşındaki Bilgesu Şeker Muğla’nın gururu oldu. Şeker satranç sporundaki başarısını ANTERHABER.COM'A anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2021 22:57

Bilgesu satrançta Türkiye’yi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek

Muğla’nın menteşe ilçesinde yaşayan ve Muğla 75. Yıl Fen Lisesi 11/A sınıfında öğrenim gören 16 yaşındaki Bilgesu Şeker 4 yaşında anaokulu öğretmeni Cumhur Babaoğlu’nun teşviki ile satranç sporuna başladı. Şeker ara vermeden bugüne kadar sürdürdüğü ve son olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde lisanslı olarak maçlara çıkarken antrenörü Kutsoy Gökçe ile son 3 yıldır çalışmalarını sürdürerek önemli bir başarıya imza attı. Şeker, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde akademisyen olan babası Hasan Şeker ve sınıf öğretmeni annesi Nurcan Şeker ve ağabeyi Mahir Berkay Şeker'in satranç sporunda kendisine önemli destek verdiğini söyledi.

 

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

 

Bugüne kadar katıldığı satranç müsabakalarında 60 madalya 15 kupa kazanan Milgesu Şeker son olarak 27 Ağustos – 3 Eylül 2021 tarihlerinde Konya İli Selçuklu Kongre Salonu’nda düzenlenen Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda 26  sporcu ile mücadele etti. Türkiye birincisi olarak ilk kez Milli takıma seçilmenin heyecanını yaşadığını belirten Şeker “Şimdi ülkemi dünya ve Avrupa Şampiyonaları yaş Gurupları’nda temsil edeceğim. Benim bugünlere gelmemi sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün ile kulüp antrenörümüz Kutsoy Gökçe’ye çok teşekkür ederim, onların gösterdiği yoldan gitmeye ve satranç sporunda daha yolun başında olduğumun bilincinde olarak ülkemi daha çok müsabakalarda temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

 

SATRANÇ SPORU HIZLA YAYILIYOR

 

Satranç sporunu  3-4 yaşlarından itibaren herkesin her yaşta yapabileceğini belirten Şeker “türkiye’de satranç sporuna gönül verenlerin sayısı gittikçe artıyor, Konya’da yapılan küçükler yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na yaklaşık 1400 sporcu katıldı. Buda bu spora olan ilginin arttığını gösteriyor. Ancak yinede yeterli değil. Satranç oynamayı düşünenler veya azda olsa bilenler hiç tereddüt etmeden hemen kurslara katılsınlar, bende kurslarda yetişerek bugünlere geldim” ifadelerini kullandı.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI