Bugun...


Dağcılar Şehitler ve Atatürk için Van’da altı zirve yaptı
Tarih: 24-07-2020 12:35:49 Güncelleme: 24-07-2020 12:47:49 + -


Egeli dağcılar Van ilinde bulunan altı yüksek zirveye tırmandı. Zirvelerden aldıkları toprakları Anıtkabir Ziyareti’nde götüreceklerini belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Orhan Kozan “20.yılımızda dağ zirvelerinden aldığımız vatan topraklarını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkartarak, şehitlerimiz ile buluşturmayı amaçladık” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2020 12:35

Dağcılar Şehitler ve Atatürk için Van’da altı zirve yaptı

Dağcılar Şehitler ve Atatürk için Van’da altı zirve yaptı

 

ANTERHABER - Merkezi İzmir’de bulunan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından  Van Gölü çevresindeki altı dağa çıkış projesi 12-18 Temmuz 2020 tarihlerinde 16 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.  Kulüp Başkanı Orhan Kozan’ın liderliğinde gerçekleştirilen zirve tırmanışlarına İzmir, Turgutlu ve Bodrumlu 16 sporcu katıldı.

 

 

VAN GÖLÜ ALTILISINDA ZİRVE YAPTILAR

Dağcılar Van Gölü’ nen etrafında dizili olan ve Van Gölü Altılısı olarak adlandırılan Artos(3537m.), Gören ( 2300m.), Kevenli (2812m.), Süphan ( 4058m.), Nemrut (2948m.) ve Büyük Erek (3204) dağlarında zirve yapmayı başardı.

 

 

ŞEHİTLERİMİZE VATAN TOPRAKLARI PROJESİNİN BİR AYAĞIYDI

Kulüp Başkanı Orhan Kozan “20.yılımızda dağ zirvelerinden aldığımız Vatan Topraklarını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkartarak, sonrasında şehitlerimiz ile buluşturmayı amaçladık. Şehitlerimize Vatan Toprakları  projemizin de en önemli bir ayağıydı. Van Gölü Altılısı ise bu projenin en önemli ayağını teşkil ediyordu, bu nedenle başarı ile tamamlamış olmaktan dolayı çok mutluyuz . Altı zirveden aldığımız toprakları özel olarak yaptırılan keselere koyarak Anıtkabir ziyaretine kadar evlerimizin baş köşesinde saklayacağız” dediler.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI