Bugun...


Bodrumlu Aysu, denizde madalya bırakmadı, Manş’ ı geçmeye hazırlanıyor
Tarih: 02-10-2020 17:13:30 Güncelleme: 02-10-2020 17:32:30 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi ve açık su yüzme yarışçısı Aysu Türkoğlu girdiği yarışmaların büyük bölümünden madalya ve kupa ile çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 02-10-2020 17:13

Bodrumlu Aysu, denizde madalya bırakmadı, Manş’ ı geçmeye hazırlanıyor

ANTERHABER (ÖZEL RÖPORTAJ)

Türkoğlu gelecek yıl 42 Km. lik Manş Denizi’ni geçerek, Manş’ı geçen en genç Türk sporcusu olma unvanını elde etmek istediğini belirterek Bodrum açıklarındaki adalar arasında antrenmanlarını sürdürüyor. Türkoğlu “Atatürk’ın bize bıraktığı Cumhuriyet sayesinde bugün ülkemizde rahatlıkla spor yapabiliyoruz, bayrağımızı İngiltere ve Fransa arasında dalgalandırmaktan gurur duyacağım.” diye konuştu. Türkoğlu Manş’ı geçtikten sonra en büyük hedefinin Seven Ocean denilen dünyanın en zor 7 boğazını geçmek için hazırlanacağını söyledi. Türkoğlu açık su yüzme yarışlarındaki hedeflerini anterhaber.com'a  anlattı.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan yat imalatçısı 56 yaşındaki Mustafa Türkoğlu ile Bodrum Belediyesi çalışanı 52 yaşındaki Yurdagül Türkoğlu’nun 19 yaşındaki kızı Aysu Türkoğlu 6 yaşında başladığı yüzme yarışında Türkiye çapında elde ettiği derecelerle ilçenin gururu oldu.

 

 

AÇIK DENİZDE MADALYA KUPA BIRAKMADI

Halen Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yüzme Antrenörlüğü Bölümü 4. Sınıfında öğrenim gören ve lisanslı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına yarışmalara katılan Türk oğlu bugüne kadar katıldığı yarışmalarda 58  madalya 6 kupa kazandı. Türkiye Yüzme Milli Takım’a aday kadrosuna davet edilen ve 2017 yılında Yunanistan’ın Meis Adası ile Antalya’nın Kaş arasında düzenlenen Kaş Meis Yüzme Yarışı’nda 300 sporcu arasında 1. Olarak sudan çıkan Türkoğlu çalışmalarını Bodrum’ dü sürdürüyor.

 

 

ADA VAPURU GİBİ

Günde yaklaşık 6-7 saat antrenman yapan ve antrenman için Bodrum’ daki İçmeler Yelken Kulübü’nden suya atlayarak 3 mil uzaklıktaki Kara Ada ile 12 mil uzaklıktaki Orak Adası, Kiremit Adası. Çelebi Adası , Çatal Ada arasında antrenmanlarını sürdüren bazı günlerde gece yarısı suya girerek yaklaşık iki saat süren antrenman yapan Türkoğlu’nu görenler sık sık alkışlarla destek ve motivasyon veriyor. Ada’dan adaya yüzen Türkoğlu “42 km. lik Manş Denizi’ni geçmek için İngiltere’nin Dover kasabası sahilinden denize Atlayıp akıntının durumuna göre Fransa kıyılarından karaya çıkacağım. Yaklaşık 11 saat sürecek bu performansa hazır hale gelmek için gece gündüz çalışmaları sürdürüyorum” diye konuştu.

 

MANŞI GEÇEN EN GENÇ TÜRK SPORCUSU OLMAK İSTİYORUM

2021 yılının Haziran –temmuz ayları içerisinde Manşı’a geçmek için çalışmalarını arttırdığını belirten Türkoğlu “Manş Denizi’ni geçen en genç Türk sporcusu olma unvanını kazanacağım. Asıl hedefim 7 Ocean denilen ve dünyanın 7 kıtasındaki en uzun kanal ve boğazları geçerek bu performansı sergileyen ilk ve tek Türk sporcusu olmak, bunun için çok daha fazla çalışmam ve iyi bir sponsor bulmam gerek” dedi.

 

 

 

EN BÜYÜK DESTEĞİ VE SPONSORU AİLESİ

Halen antrenörsüz ve sponsorsuz olarak Manş Denizi’ni geçmek için çalışmalarını sürdüren Türkoğlu’nun babası Mustafa Türkoğlu ise “Ülkemizin üç yani denizlerle çevrili ancak ne yazık ki Aysu’nun başarısı arttıkça desteğinin azaldığını görmek aile olarak bizi çok üzüyor. Şu anda dünyaca ünlü bir performansta Türkiye’ yi temsil edecek ancak ne bir antrenörü nede maddi olarak bir destek ve sponsor var. Biz yaklaşık 70-90 bin TL. tutacak bu performansı ailecek olarak kendimiz karşılamaya gayret gösteriyoruz. Şimdiden gerekli müracaatları hazırlıkları yapmaya başladık. Aysu’nun Manş’ı geçebilmesi için aile olarak her türlü fedekarlığı yaptık yapmaya devam edeceğiz. Ancak bu tür gençler için sponsorlar veya devlet destek olsa eminim çok daha başarılı sporcular ülkemizi dünyanın her yerinde temsil eder” ifadelerini kullandı.

 

BAŞARILARIMI ATATÜRK’ E BORÇLUYUM VE YENİ YÜZÜCÜLER YETİŞTİRECEĞİM

Açıksu yüzme yarışmalarında Manş’ı geçtikten sonra yedi kıtada düzenlenen Seven Ocean yarışmasında dünyanın önemli tüm kanal ve boğazlarını geçeceğini belirten Türkoğlu “Bir Atatürk genci olarak şu an bu sporu yapabiliyorsam tamamen O’ na borçluyum. Bize bıraktığı bu ülkeyi ve Cumhuriyet’ i sonsuza kadar koruyup en iyi şekilde temsil edeceğim ve gelecek nesillerede bunun aktarılmasını hedefleyeceğim. Ne kadar olumsuz şartlar olursa olsun yüzme sporunun daha geniş kitlelere yayılması ve yeni yetenekler geliştirilmesi için çaba göstereceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

SEVEN OCEAN YARIŞLARI:

Manş Denizi (İngiltere -Fransa)

Cook Strait (Yeni Zelanda)

Katalina Kanalı (ABD)

Cebelitarık (İspanya- Fas)

Molakai Kanalı (Hawai)

Kuzey Kanalı (İrlanda- İskoçya)

İshagoru Kanalı (Japonya)

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI