Bugun...


YIKIM SADECE GARİBANA DOKUNACAKSA…. ÖNCE VATANDAŞTAN BAŞLANMIŞ YA KAMUSAL ALANLARI İŞGAL EDENLER?
Tarih: 24-04-2019 16:03:44 Güncelleme: 24-04-2019 16:03:44 + -


Bodrum Belediye Başkanlığı’nın başlattığı kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmaları bu sabah Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras basın açıklaması yaparken başladı. Başkan Aras kaçak yapılaşma ile verilecek mücadeleyi Bodrum halkı ve basını ile paylaşırken belediye ekipleri geniş güvenlik önlemi arasında Güvercinlikte Şafak Tan Öztürk isimli kişinin evini iş makinaları ile yıktı.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2019 16:03

YIKIM SADECE GARİBANA DOKUNACAKSA….  ÖNCE VATANDAŞTAN BAŞLANMIŞ YA KAMUSAL ALANLARI İŞGAL EDENLER?

YIKIM SADECE GARİBANA DOKUNACAKSA….

ÖNCE VATANDAŞTAN BAŞLANMIŞ YA KAMUSAL ALANLARI İŞGAL EDENLER?

Bodrum Belediye Başkanlığı’nın başlattığı kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmaları bu sabah Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras basın açıklaması yaparken başladı. Başkan Aras kaçak yapılaşma ile verilecek mücadeleyi Bodrum halkı ve basını ile paylaşırken belediye ekipleri geniş güvenlik önlemi arasında Güvercinlikte Şafak Tan Öztürk isimli kişinin evini iş makinaları ile yıktı. Kaçak yapının yıkımı sırasında yaklaşık 100 jandarmanın bölgede güvenlik önlemi alması bazı vatandaşlar tarafından abartılı bulundu.

90-100 JANDARMAYA NE GEREK VARDI

Yıkımı yapılan binanın sahibi  Şafak Tan Öztürk ise yıkım kararına başından beri kabul ettiklerini belirterek mukavemet etmediklerini bu kadar jandarmanın gereksiz olduğunu söyledi. Öztürk “Üç gün içerisinde burayı yıkma kararı alan devlet, on yıl içerisinde bizim tapularımıza dair neden hiçbir şey yapmadı. Burada tapusu olmayan bir sürü ev var şu anda ve hiç birisinin imar ile ilgili belgesi  yok ve 20-30 yıldır burada bir tane yıkım kararı uygulanmadı. Yepyeni binalar bunlar, hiç kimseye kanun yok bu ülkede, bir bana Şafaktan Öztürk’e var” dedi. Öztürk’ün arkadaşları ise yanına gelip moral vermeye çalıştı.

ONUN DAYISI YOK. GİDİN BEŞ YILDIZLI OTELLERDEN BAŞLAYIN

Evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki Mesut Demir “Güvercinliğin her yeri kaçak kardeşim, bu garibanımı buldunuz, gidin denizin içinde Gündoğan’daki yeri yıkın  milyar dolarlık tatil köylerinin denizin içine kadar yaptıkları binaları yıkın, kapatılan koylardaki kaçak binaları yıkın, eğer gelip burada bir garibanın evini yıkıyor ardından beş yıldızlı tesis milyon dolarlık villalara dokunmuyorsanız, CHP’nin hakkı adaleti konuşulmaz, niye Güvercinliğe geldiniz, gidip bir zenginin kaçak villasını veya beş yıldızı otele gitseydiniz, tabi bu gariban kabullendi sesini çıkaramadı arkasındada dayısı yok” dedi.

Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek'te sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Önce vatandas'tan başlanmış. Ya kamusal alanları işgal edenler?Başka bahara mi kaldı?Tüm kaçaklara eşit işlemi kabul edebiliriz. Ama kolayı seçip vatandaşın evinden başlar; kamusal alanları, kıyıları işgal edenleri başka sezona bırakırsanız vicdanımız razı gelmez. Düşünmeye başlarız" dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI