Bugun...


İSKELE YIKIMINDA BÜYÜK GERGİNLİK.KAVGAYI JANDARMA ÖNLEDİ..
Tarih: 26-04-2019 13:49:20 Güncelleme: 26-04-2019 13:56:20 + -


Bodrum’un Akyarlar mahallesindeki bir otelin önünde ki kumsalda bugün yıkıma başlayan Belediye ekipleri zor anlar yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 26-04-2019 13:49

İSKELE YIKIMINDA BÜYÜK GERGİNLİK.KAVGAYI JANDARMA ÖNLEDİ..

İSKELE YIKIMINDA BÜYÜK GERGİNLİK.KAVGAYI JANDARMA ÖNLEDİ..

Bodrum’un Akyarlar mahallesindeki bir otelin önünde ki kumsalda bugün yıkıma başlayan Belediye ekipleri zor anlar yaşadı. Otel avukatlarının yıkımı durdurmak istemeleri  üzerine, avukatlar , çevreciler ve belediye yetkilileri arasında gerginlik yaşandı.

  Gerginliğe ünlü sunucu Cem Özer’ de müdahil oldu. Gerginliği jandarma önlerken Cem Özer ”Kardeşim yıkımlara yanlış yerden başlıyorsunuz, buradaki şovdur şov yapıyorsunuz gidin Göltürkbükü’ nden Güvercinlikteki büyük otellerin önündeki iskelelerden başlayın” dedi.

İSKELE ÖNÜNDE TÜM İSKELELER KAÇAKLAR YIKILSIN TEPKİSİ

Akyarlar Mahallesi Akçabük Mevkii’nde ki Mio Bianca Beach Otel tarafından sahile yapılan toplam 500 metrekare büyüklüğündeki iki iskelenin yıkımına bu sabah saatlerinde Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından başlandı. Fen ve İmar İşleri sorumlusu Mustafa Uğur ve 14 işçinin başladığı yıkımlar sırasında jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Yıkımları izlemek için iskeleye gelen Gümüşlük Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği başkanı Belgin Zırh, üyeleri, Gümüşlük Forumu üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Ekoloji Gurubu Sözcüsü Mehmet Çilsal ve üyeler yıkımı izledi, iskele önünde pankart açarak sahillerde kıyılarda ranta, yağmaya dur denilmesini kaçak ve yasal olmayan tüm iskele ve işgallerin kaldırılmasını istedi. Sanatçı ve sunucu Cem Özer’de hem çevrecilere destek verdi, hem işletmecinin yanında olduğunu söyledi.

AVUKATLARLA ÇEVRECİLER VE BELEDİYE EKİPLERİ SERT TARTIŞMAYA GİRDİ.

Yıkımın devam ettiği sırada iskeleye gelen ve otelin avukatları olduğunu söyleyen ancak isimlerini vermeyen bir kadın bir erkek belediye yetkililerinden iskelenin yıkımını durdurmalarını isteyince gerginlik yaşandı. Otel avukatları hem çevreciler hem belediye yetkilileri ile tartıştı. Gerginlik büyüyünce araya jandarma komutanı ve askerler girdi, gerginlik kavgaya dönüşmeden yatıştırıldı. Otel avukatları kendilerine yıkım ile ilgili hiçbir tebligat yapılmadıklarını, yanlış şirkete tebligat gittiğini ayrıca tahliye için kendilerine yasal olarak verilmesi gereken 30 günlük iznin  verilmediğini belirterek “Biz buranın ruhsatlı hale getirilmesi için gerekli başvuruları yaptık, sonucu beklerken bize bilgi vermeden yıkmaya başladılar, oysaki bunun adı tahliye olabilir, hukuksuzluk karşısında yıkıma devam ederlerse belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

YIKIMLARIN HEPSİNE KATILACAĞIZ REFAKAT EDECEĞİZ

Yıkım tüm itirazlara rağmen devam etti. Ekoloji Gurubu Sözcüsü Mehmet Çilsal “Belediyenin başlattığı kaçak yapılara ve kamusal alanlardaki kaçak iskelelerle ilgili mücadeleyi herkes eşit olmak şartıyla destekliyoruz. Ve yapılan her yıkıma bizzat giderek destek vereceğiz, yurttaş olarak yıkımlara refakat edeceğiz, müdahil olacağız. Burada olduğu gibi kıyıların işgaline vatandaşların bırakın denize girmeyi adım atmasına izin vermeyen tüm girişimlere karşıyız, bizde her türlü yasal girişimde bulunacağız” dedi.

GÜMSAN’DA DENİZE GİRENDEN YILLIK 500 TL. ALIYORLAR

Gümüşlük Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Belgin Zırh ise “Belediyeye dsetek olmak için buradayız. Ahmet Aras’ın söylemlerine mücadelesine ortak olmak istiyoruz. Başkan Aras’a güveniyoruz destekliyoruz. Ancak şu anda Gümüşlük ‘te örneğin GÜMSAN’ın önünde denize girmek için insanlardan yıllık 500 TL: istiyorlar, Club Gümüşlük’ün önünden para vermeden denize giremiyorsunuz, bu işgallerinde uygulamalarında son bulması gerekiyor, sahiller tüm halkın kullanımına açık olmalı , buradan haksız rant elde edenlere engel olunmalı” dedi.

CEM ÖZER “HEM ÇEVRECİLERDEN HEM İŞLETMEDEN YANA ÇIKTI”

Ünlü sanatçı ve sunucu Cem Özer ise zaman zaman çevrecilerle tartıştı zaman zaman çevrecilere destek verdi. Dolayısı ile kimse ne demek istediğini anlamadı. Cem Özer “Akyarlar sahilleri 20 yıl önce çöplüktü çöplük, bu plajlar iskeleler i yapan tesisler güzelleştirdi, herkes buradan denize girebiler engel yok, bende işgallere karşıyım sizinle aynı düşünüyorum, ama bugün neden gelip buradan başlanıyor da Türkbükü’ndeki Güvercinlik’teki büyük otellerin iskelelerine  gidilmiyor, bence burada şov yapılıyor tam bir şov, böyle çözüm bulunacağına inanmıyorum” dedi. Bazı çevreciler Özer’e sert tepki gösterdi “Galiba otelin sahibi sizsiniz” denildi. Yaklaşık iki saat süren tartışmalar sırasında belediye ekiplerinin yıkımlarına devam ettiği görüldü.

 




Editör: Yaşar Anter



Etiketler : Akyarlar İskele

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI