Bugun...


Sınır Tanımayan Doktorlar kampların acil tahliyesini istedi.
Tarih: 13-03-2020 12:28:26 Güncelleme: 13-03-2020 12:28:26 + -


Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar organizasyonu (MSF – Medecins Sans Frontieres ) Yunanistan adalarındaki göçmen kamplarındaki sayının 45 bini bulduğunu ada halkının ve göçmenlerin corona virüsü dahil birçok salgın hastalık ile karşı karşıya bulunduğu belirterek acilen boşaltılmasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2020 12:28

Sınır Tanımayan Doktorlar kampların acil tahliyesini istedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar kampların acil tahliyesini istedi.

ANTERHABER - Midilli’deki 3 bin kişilik Moria kampında ki gçömen sayısının 25 bine ulaştığı açıklandı.

 

3 BİN KİŞİLİK MORİA KAMPINDA 25 BİN KİŞİ VAR

 

Midilli adasında yayın yapan www.lesvospost.gr yerel internet haber sitesi bugün okuyucularına duyurdu. Yunan adalarında ki göçmen kamplarının aşarı kalabalık olması ile salgın hastalıkların artmaya başladığı ve insanlık dışı koşullarda göçmenlerin yaşamak zorunda bırakıldığı açıklandı. Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar organizasyonu Midilli adasındaki üç bin kişilik Moria kampındaki göçmen sayısının 25 bine ulaştığını ve sayının her geçen gün arttığı belirtildi.

 

 

1300 KİŞİYE BİR MUSLUK DÜŞÜYOR

 

Sınır Tanımayan Doktorlar gurubu direktörü DR. Apostolos Veizis "Ama gerçek şu ki, Moria kampının bazı bölgelerinde 1.300 kişi için sadece bir musluktan yararlanabiliyor ve hijyen ürünleri yok. 6 şar kişilik aileler sadece 3 metrekarelik çadırlarda barınıyor, uyumaya zorlanıyor. Corona virüsü dahil birçok salgın hastalığın bu ortamda yayılmaması mümkün değil.Enfeksiyon riski çok yüksek” dedi.

 

MORİA VE VATHİ KAMPLARINDA TEHLİKE BÜYÜK

 

Veizis “dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası sağlık kuruluşlarının yardımı ile acil kriz masası oluşturularak Mori ve Vathi kamplarında kalan yaklaşık 45 bin kişinin acil olarak buralardan tahliye edilmesi ve bu bölgelerin sterilizasyonu insanlık adına gelecek adına çok önemli” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI