Bugun...


Damacanalardan yaptıkları bot ile Yunanistan'a gideceklerdi
Tarih: 22-06-2020 16:49:29 Güncelleme: 22-06-2020 16:56:29 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adasına geçmek isteyen göçmenlerin 150 boş damacana bidonunu birleştirerek yaptıkları son derece ilkel botu gören tatilciler şok oldu.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2020 16:49

Damacanalardan yaptıkları bot ile Yunanistan'a gideceklerdi

Damacanalardan yaptıkları bot ile Yunanistan'a gideceklerdi

ANTERHABER - Turizmci Mustafa Kayahan “Damacanalarla yaptıkları botu görünce şok olduk, bununla değil 8 mil, 800 metre gidemezler, batarlar.  Ama bu bot umut yolculuğunda göçmenlerin geldiği çaresiz durumu en acı detayları ile ortaya koyuyor, havada rüzgar olduğu için çıkamamışlar, faciadan dönüldü” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıçiftlik Mahallesi Kargıcak Koyu’nda bu sabah yüzmeye gidenlerin bulduğu ve göçmenlerin yaklaşık 150 boş damacana bidonunu birbirine bağlayarak , izolasyon süngerleri ile birlikte yaptıkları 3 metrelik son derece ilkel bot görenleri şaşkına çevirdi.

 

 

BOTU GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMADI

Sahilde bulunan turistler uzun süre botu inceledi. Botun yanında bulunan ve yine ilkel metotlarla yapılan iki küreği de bulan tatilcilerden evli ve iki çocuk annesi İnna Çatal “Bu bölgeden sık sık göçmenlerin Yunanistan adasına geçtiğini biliyoruz, otların arasına gizlenmiş bu son derece ilkel  botu görünce umut yolculuğuna çıkan çaresiz göçmenlerin geldiği son noktayı gördük, çaresizliğin tüm öğeleri burada görülüyor” dedi.

 

 

8 MİL DEĞİL BUNUNLA 800 METRE GİDEMEZLER

Botu sazlıkların içerisinde bulan evli ve iki çocuk babası turizmci ve kaptan 59 yaşındaki Mustafa Kayahan ise “Bu sabah eşimle yüzmeye geldik. Yakındaki sazlıkların arasında botu buldum, şok oldum. Botu ya burada ya da damacanaları topladıkları yerde yaklaşık 150 damacanayı birbirine bağlayarak ve bandajlayarak yapmışlar. Aralarına batmayan köpük izolasyon maddeleri yerleştirmişler, botu saklamışlar. Bugün hava rüzgarlı deniz dalgalıydı, o nedenle açılamamışlar. Zaten bu damacanalı bot ile buradan 8 mil uzaklıktaki Yunanistan’ın İstanköy adasına değil 800 metre gitmeden alabora olup batarlardı, şansları varmış denize açılamamışlar, faciadan kurtuldular. Bizde güvenlik güçlerine haber vererek botun buradan alınmasını sağlayacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI