Bugun...


Bodrum’da dünyaya gelen çocuklar yıldızları görebilsin istiyoruz
Tarih: 19-08-2020 18:18:21 Güncelleme: 19-08-2020 18:18:21 + -


Işık kirliliğine dikkat çekmek için Green Destinations kapsamında Bodrum Belediye A.Ş. Bitez Kafe ve Restoran'da düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu “Bodrum’da her tür kirliliğe karşı başlattığımız mücadeleyi, ışık kirliliğine karşı da sürdürüyoruz. Bodrum'da dünyaya gelen çocuklar yıldızları görebilsin istiyoruz” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2020 18:18

Bodrum’da dünyaya gelen çocuklar yıldızları görebilsin istiyoruz

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün destekleriyle çevre kirliliği, çevrenin korunması ile doğal kaynakların etkin kullanımı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen, "Sen Hiç Yıldız Saydın mı? Işık Kirliliğine Veda" etkinliğine Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Ummahan Yurt, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 8 Dakika boyunca ışıkların kapatılarak ışık kirliliğine dikkat çekilen etkinlikte Bodrum Belediyesi Halk Müziği Korosu konser verdi.

 

 

BODRUM’DA DÜNYAYA GELEN ÇOCUKLAR YILDIZLARI GÖREBİLSİN

Emel Çakaloğlu, " Bodrum’da her tür kirliliğe karşı başlattığımız mücadeleyi, ışık kirliliğine karşı da sürdürüyoruz. Işık kirliliği, üzerinde çok az düşündüğümüz bir konu. Oysa, insanın ve doğadaki tüm canlıların yaşamasını tehdit eden bir kirlilik. Dünyada ışık kirliliği olmayan yerler koruma altına alınmaya başlandı. Çünkü insanların gökyüzünü tüm doğallığıyla görebildiği yerlerin sayısı fazlasıyla azalıyor. Bu proje ile bizler, Bodrum'da ışığın yanlış yerde, yanlış zamanda ve yanlış miktarlarda kullanılmasının önüne geçmek istiyoruz. Bodrum'da dünyaya gelen çocuklar yıldızları görebilsin istiyoruz. Belediyecilik anlayışımızın sürdürülebilir çevre politikaları üzerine inşa ediyoruz. Bu konuda Bodrum'u öne çıkaracak projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Sürdürülebilir çevre için mücadele ettiğimiz konulardan biride ışık kirliliği olacak. Çözümü yöresel ve küresel bir sorun olan bu konuda bizler farkındalık yaratmaya devam edeceğiz." dedi.

Bitez sahil şeridinde bulunan işletmeler 8 dakikalığına ışıklarını söndürdü. Koro "Yıldızların Altında", "Deniz ve Mehtap", "Bir Başkadır Benim Memleketim", "Çökertme" ve "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" şarkı ve türkülerini seslendirdi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI