Bugun...


Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou Türkiye’nin Navteks ilan ettiği bölgedeki adayı ziyaret edecek
Tarih: 02-10-2020 15:59:23 Güncelleme: 02-10-2020 15:59:23 + -


Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun Akdeniz’deki Meis (Kızılhisarlı) adasından sonra bu kez Türkiye’nin navteks ilan ettiği bölgenin sınırında kalan Akdeniz ‘deki Kerpe (Karpathos) adasına üç günlüğüne ziyarette bulunacağı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-10-2020 15:59

Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou Türkiye’nin Navteks ilan ettiği bölgedeki adayı ziyaret edecek

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou geçtiğimiz haftalarda Antalya’nın Kaş ilçesi karşısındaki Mesi Adası’nı ziyaret etmişti.

 

NAVTEKS ALANINDAKİ ADADA ÜÇ GÜN KALACAK

Sakellaropoulou’ nun bu kezde Türkiye’nin Akdeniz’ de navteks ilan ettiği bölgenin sınırında kalan Orta Akdeniz’deki Kerpe (Karpathos) Adası’na üç gün sürecek ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

 

ADANIN ALTIN ANAHTARI VERİLECEK

Cumartesi günü saat 10.30’da Karpatpos Adası’na ulaşması beklenen Sakellaropoulou’nun adada ki Meryem Ana Kilisesi, Metrapolotina Kilisesi, Karpathos Geleneksel Evi’ni ziyaret edip ada turu yapacağı ardından Pazar günü kent merkezinde ki Sminagos Konstantinos Iliakis Anıtı önünde  düzenlenecek törende adanın Fahri Hemşehrisi ‘i ilan edilerek adanın altın anahtarının takdim edileceği açıklandı.

 

Yerel Yönetim ve STK’ lar ile toplantılar gerçekleştirdikten sonra Karpathos İlkokulu’nu ziyaret edecek olan Sakellaropoulou’nun pazartesi günü saat 15.25’te hava yolu ile adadan ayrılacağı belirtildi.

 

 

Kerpe adası: Yunanistan'ın bir adası. Güney Ege'de, Rodos ve Girit adalarının arasında bulunmaktadır. Türkçede Kerpe adası olarak bilinir.

Mayıs 2006'da ada üzerinde Türk F-16 ile Yunan F-16 birbirleriyle çarpıştı. Bu olayda Türk pilot kendisini paraşütle kurtarabildi ancak Yunan pilot olay yerinde öldü. Bu olaydan sonra Türkiye ve Yunanistan 3. kez savaşın eşiğinden döndü.

 


 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI