Bugun...


Ahmet Hıdır : İnsanoğlunun iletişimsizlik hastalığı salgından daha tehlikeli
Tarih: 28-08-2020 10:40:21 Güncelleme: 28-08-2020 10:45:21 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde sergi açan Ressam Ahmet Hıdır , eserlerinde pandemi döneminde insanların verdiği ortak mücadele sırasında iletişimsizliği eserlerine yansıttı. Hıdır “Dünyanın en önemli salgınında ne yazıkki insan oğlu en yakınındakilerle bile olumlu iletişim sağlayıp kurallara uyum sağlayamadı, insanoğlunun bu dönemdeki iletişimsizliği dünyanın dengesini alt üst etti” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 28-08-2020 10:40

Ahmet Hıdır : İnsanoğlunun iletişimsizlik hastalığı salgından daha tehlikeli

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Ressam Ahmet Hıdır Bodrum Kaymakamlığı Osmanlı Tersanesi’nde açtığı 16. Kişisel sergisinde pandemi döneminin son üç ayında yaptığı 55 eserini sergiledi.

 

 

PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ İLETİŞİMSİZLİK ESERLERE YANSIDI

Tuval üzerine akrilik boya ile yaptığı eserlerde insanoğlunun büyük bir salgının eşiğinden geçerken verdiği mücadeleyi ve ne yazıkki salgın kurallarına uyum sağlayamadığını ve iletişimsizliğin ön plana çıktığını belirterek bunları eserlerine yansıttığı söyledi.

 

 

İLETİŞİMSİZLİK SALGINDAN DAHA TEHLİKELİ

Hıdır yaptığı açıklamada  “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz, bilimkurgu senaryoları gibi yaşanan, kaygıların korkuların arttığı, belirsizliklerin bizi esir aldığı bir süreçteyiz. Gerçeğin düşe karıştığı,  bilinenlerin bilinmeyenlere yenik düştüğü günlerdeyiz. Bilgi çağının içinde, bilgi bombardımanının,  endişeleri, kaygıları, acabaları çoğalttığı, ortalığın toz duman olduğu günler. İşte bu karmaşa ve kaos içinde, kendi içimize daha çok döndüğümüz, kendi kendimize kaldığımız günlerde çıktı bu resimler. Renklerle, dokularla uğraşmak, yeni yeni resimler ortaya çıkarmak çok iyi geldi bana. “Sanat yeniler, değiştirir, geliştirir insanı " derler ya, işte ben de salgın dönemindeki insanların iletişimsizliğini bu nedenle salgın ile mücadele insanoğlunun ne yazıkki başarılı olamadığını vurgulamak istedi. Çünki iletişimsizlik salgında daha tehlikeli” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI