Bugun...


Yaşlılar ve engelliler hobi bahçesinde üretime başladı
Tarih: 12-08-2020 16:36:56 Güncelleme: 12-08-2020 16:36:56 + -


Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar ve engellilerin şehir gürültüsünden ve hareketliliğinden uzak, toprakla ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri hobi bahçesi oluşturdu. 65 yaşındaki Nimet Yüce “Diktiğimiz ürünleri yiyip, diktiğimiz ağaçların gölgesinde oturmak bizim için büyük mutluluk olacak” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2020 16:36

Yaşlılar ve engelliler hobi bahçesinde üretime başladı

Türkiye’ye örnek olan Engelli Ailelerine Kısa Mola Hizmeti ve 100 Yaş Evi hizmetleri ile dikkatleri çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar ve engelliler için hobi bahçesi oluşturdu.

Muğla’nın Menteşe İlçesi İkizce Mahallesi’nde 4 dönümlük arazı üzerine kurulan

hobi bahçesi, yaşlılar ve engellilerin şehir gürültüsünden ve hareketliliğinden uzak, toprakla ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir ortam sunduğu belirtildi.

 

 

129 ADET CEVİZ FİDANI DİKTİLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan hobi bahçesine, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Bir İz De Sen Bırak’ kampanyası kapsamında kadınlar tarafından 129 adet ceviz fidanı dikildi. Oluşturulmaya başlanan hobi bahçesinde Kısa Mola hizmetinden yararlanan engelli çocuklar bahçecilik faaliyetlerinde bulunmaya başladı.  Yaşlılar ise ağaç budama ve ağaç dikimi üzerine uygulamalı çalışmalar gerçekleştirecek. Kurulacak olan hobi bahçesi ile engellilerin ve yaşlıların sosyalleşmelerine olanak sağlanmış olacak.

 

ÜRETTİKLERİMİZİ YİYECEĞİZ, AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE OTURACAĞIZ

Hobi bahçesinde tarım yapmak ve toprak ile uğraşmanın kendilerine büyük zindelik verdiğini belirten 65 yaşındaki Nimet Yüce  “Buraya engelli ve yaşlı arkadaşlarımızla sık sık gelerek diktiğimiz cevizlerin bakımlarını yapıyoruz. İleride hobi bahçemizde seralar ve tarımsal faaliyetlerin yapılacağı aktivite alanları da oluşturulacak. Engelli ve yaşlılar olarak ilerleyen zamanlarda bakımını yaptığımız bu fidanların meyvelerini yemek, gölgesinde oturmak istiyoruz” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI