Bugun...


FOTOĞRAF TUTKUSU….. “İÇİNDE”
Tarih: 17-04-2019 21:13:31 Güncelleme: 17-04-2019 21:16:31 + -


Doç. Nilay Özsavaş Uluçay’ın insan-mekan etkileşimini farklı bir boyuta taşıdığı “İçinde” adlı kişisel fotoğraf sergisi bugün akşam düzenlenen kokteyl ile Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2019 21:13

FOTOĞRAF TUTKUSU….. “İÇİNDE”

 

FOTOĞRAF TUTKUSU….. “İÇİNDE”

 Doç. Nilay Özsavaş Uluçay’ın insan-mekan etkileşimini farklı bir boyuta taşıdığı “İçinde” adlı kişisel fotoğraf sergisi  bugün akşam düzenlenen kokteyl ile  Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle  buluştu.

Evli ve 34 yaşında olan iç mimar Uluçay yaklaşık 15 yıldır fotoğraf çektiğini ve fotoğraf çekmenin kendisi için tutku haline geldiğini söyledi.  Uluçay 15 eserinin yer aldığı sergide Yunanistan ,  Almanya ve Polonya’ nın çeşitli kentlerinde çektiği iç mekan siyah beyaz fotoğraflarında içinde olmayı, içinde olurken hayatın dışında kalmayı sorgulamak yer aldığını belirtti. Uluçay “ Aslında biz içindeyiz sandıkça dışımızda devam eden, belki de kaçırdığımız bir hayat olduğunu unutmamak adına göndermeler, fotoğrafların karanlık ve aydınlık yüzeylerinde yeni bir boyuta taşınıyor. Her izleyenin yeni anlamlara yöneleceği sergimde hayatı bir pencereden izlemeyi siyah beyaz fotoğraflar ile betimlemeye çalıştım” dedi. Sergi 30 nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Doç. Nilay Özsavaş Uluçay, lisans, yüksek lisans, sanatta yeterlik eğitimlerini içmimarlık alanında tamamladı. İçmimar olarak farklı şehirlerde tasarım ve uygulamalar yaptıktan sonra, 2012 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapmaya başladı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sergilere katıldı, iç mekan tasarımı ve fotoğraf üzerine kişisel sergiler açtı. Ayrıca tasarım ve sanat alanları ile mekan tasarımı üzerine disiplinler arası akademik çalışmalar yapmakta.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI