Bugun...


YASAKLAR KUŞ CENNETİNE YARADI, AKIN AKIN GELDİLER...
Tarih: 26-04-2020 12:42:28 Güncelleme: 26-04-2020 12:48:28 + -


Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki Tuzla Sulak Alanı’nda yasaklar nedeniyle sessizlik ortamı yaşandı, sulak alan onlarca kuş türünün akınına uğradı. Doğal koruma alanı olan sulak alanda tarihi güzellikler ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 26-04-2020 12:42

YASAKLAR KUŞ CENNETİNE YARADI, AKIN AKIN GELDİLER...

Corona yasakları  kuş cennetine yaradı, tarihi güzellikler ortaya çıktı

 

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ile Milas ilçesi arasında Bodrum-İzmir karayolunun hemen yanıbaşında bulunan Tuzla Sulak Alanı’nda yaklaşık bir aydır süren sokağa çıkma yasağı ve sessizlik nedeniyle kuş türlerinde yüzde 60 oranında artış olduğu belirtildi.

 

 

FLAMİNGOLARIN BARINMA ALANI OLDU

 

Yaklaşık sekiz yıldır flamingoların barınma alanı haline gelen  sulak alanda flamingo sayısı 8 bine kadar yükselirken son bir ayda uzun zamandır görülmeyen ona yakış kuş türü de yeniden sulak alana gelmeye başladı.

 

 

DOĞA KISA SÜREDE KENDİNİ YENİLEMEYE BAŞLADI

 

Yaklaşık 60 kuş ve 40’a yakın balık türünün barınma alanı olan Tuzla sulak alanı etrafında son yıllarda yapılaşma ve derelerden gelen atıklar nedeniyle kuş türlerinde azalma olduğunu belirten kuş gözlemcisi Zuhal Çalışkan “Yaklaşık bir aydır süren sakinlik ve sessizlik sulak alanda tabiatın, doğanın yeniden canlanmasına kendisine gelmesine neden oldu. Uzun zamandır görmediğimiz  boz ördek , yeşilbaş, sakar meke , macar ördeği ve pelikanları görmeye başladık. Doğa kısa sürede kendini yenilemeye başladı, ayrıca konaklamaya devam eden flamingoların sayısı da 8 bine yaklaştı sulak alan uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar hareketli oldu” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI