Bugun...


Annesini, eşini kanserden kaybetti, kendisi yakalandı, mücadeleyi kazandı
Tarih: 30-10-2020 22:34:44 Güncelleme: 30-10-2020 23:05:44 + -


Yıllarca eşinin ve annesinin kanser hastalığı ile mücadele etti. Annesi ve eşinin kanser hastalığı ile mücadele ederken bu kez kendisi kanser hastalığına yakalandı.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2020 22:34

Annesini, eşini kanserden kaybetti, kendisi yakalandı, mücadeleyi kazandı

İstanbullu iş insanı Sevda Tavman 5 yl önce Bodrum’a yerleşti, üç yıl içinde eşi ve annesini kanserden yitirirken kendisi kanser ile verdiği mücadeleyi kazandı ve anterhaber’e konuştu. Tavman “Yenemeyeceğiniz hastalık yok, önce moral, sonra sağlıklı, dingin ve sporun olduğu bir ortamda yaşam, Türkiye şartlarında mümkün mü diyeceksiniz evet mümkün kansere karşı zaferi kazanmak sizin elinizde” diye konuştu.

 

İstanbul’dan 5 yıl önce eşi ve annesinin kansere yakalanması nedeniyle tedavi amaçlı Bodrum’a yerleşen iki çocuk bir torun sahibi sigorta şirketi yöneticisi 60 yaşındaki Sevda Tavman kanser ile mücadelede sergilediği tavır ile ilçede örnek oldu. Önce annesi kanser hastalığına yakalanan ardından eşi kanser olan Tavman Bodrum’a yerleşti. Annesi ve eşinin yıllar süren kanser tedavisi ile mücadele ederken bu kez kendisi kansere yakalanan Tavman yaşam mücadelesini anlattı.

 

 

EŞİNİ VE ANNESİNİ KANSER’DEN KAYBETTİ

 

Üç yıl içerisinde annesini ve eşinin kaybeden Tavman iki yıl önce yakalandığı yumurtalık kanseri ile mücadele mücadele etmeye başladı.Bodrum’daki bir hastanenin onkoloji bölümünde tedavisi devam eden Tavman bu süreçte kemoterapi üzerine kemoterapi tedavisi gördü. Ancak hergün yaptığı düzenli spor ve egzersizler, hayata pozitif bakış açısı , hayata tutunmasını sağladı. Tedavisi devam ederken karın lenfleri ve yumurtalıkları alındı.

 

KANSER BİR GÜN BANADA GELİR DİYE AKLIMIN UCUNDAN GEÇİRMEMİŞTİM

 

Tavman kanser ile mücadele döneminde “Annemin ve eşimin yaşadıklarına zor tedavi süreçlerine tanık oldum. Çağın salgını kanser hastalığı o kadar çok ki, ama nedense bir gün bana da gelir diye aklımın ucundan geçmiyordu. Kanser olduğumu ve tedavi süresi başladığında günlerce acıdan umutsuzluktan geceleri sabahlara kadar ağladım çığlıklar attım. Ardından doktorum, kardeşlerim  ve çocuklarımın desteği ile hayata tutunmanın yollarını pozitif düşünmeyi, hayata farklı bir pencereden bakmayı öğrendim” dedi.

 

 

HASSAS VE DUYGUSAL OLMAYI BIRAKIN

 

Tavman “ Pozitif düşüncenin ne kadar önemli olduğunu,  bu dönemde hassas ve duygusal  olmamanın gerektiğini öğrendim. Hassas ve duygusal iseniz herşeyi dert ediyorsunuz. Hayır başka bir yaşamınız başka bir yansınız yok. Tanrının size verdiği yaşam şansını en mutlu en güz el biçimde saniye saniye değerlendirmelisiniz. Kötü enerji aldığınız hiçbir ortamda bulunmayın, kimseyle tartışmayın polemiğe girmeyin, bahçedeki karıncadan, ağaçtaki meyve çiçeğinden keyif alıp mutlu olmayı öğrenin.Bu dönemde pozitif düşünce , moral , bilinçaltınızdaki mutlulukları bulup ortaya çıkarma ve onları yaşama yolunu tercih edin. Hayır diyebilmeyi öğrenmelisiniz” dedi.

 

SPOR YAPIN DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE KATILIN, YENİDEN DOĞDUM..

 

Tavman tedavi sürecinin sonunda kanseri yenmesinde en büyük etkenin moral ve motivasyon olduğunu belirterek “Kanseri yenmemdeki en önemli unsurlardan biride Bodrum’un temiz havası, dinginliği. Tedavi sürecini atlattım, şu anda 5-6 ayda bir kontrollerim var, yeniden doğmuş gibiyim, hayata daha pozitif bir düşünce ile bakıyorum, pilates yapıyorum ve ormanda, kırlarda uzun doğa yürüyüşlerine katılıyorum. Bu süreçte fiziki kapasitenizde düşme oluyor. Tedavi sürecinde sinir sisteminiz, kas sistemi, psikolojiniz hepsi bozuluyor, teknoloji çok ilerledi, hastalığı alt etmek istiyorsanız mutlaka yüksek moralli olmalı ve stresten uzakta durulmalı. Gerginlik, stres kanseri daha çok tetikliyor. Sporu ve sağlıklı,  özellikle dondurulmuş ve hazır gıdaların dışında beslenme düzeni oluşturarak kendinize yeni bir yaşam biçimi düzenlemelisiniz. İşte tüm bunlar kanserin düşmanı ve sizin hayata geleceğe daha sağlıklı daha mutlu olarak bakmanıza neden oluyor. Gülün, neşeli yaşayın sevdiklerinizden ayrılmayın, hayatın her şeye rağmen gerçekten çok güzel olduğunu unutmayın” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI