Bugun...


Bu kezde Ege’de fırtınalı havada ölüme iteklediler
Tarih: 08-03-2020 14:30:27 Güncelleme: 08-03-2020 14:30:27 + -


Fırtınada sürüklenen ve ölüme terk edilen göçmenleri Türk sahil güvenliği kurtardı.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2020 14:30

Bu kezde Ege’de fırtınalı havada ölüme iteklediler

Yunan botlarının iteklediği ve batırmakla tehdit ettiği göçmenleri sahil güvenlik kurtardı

 

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’a ait İstanköy adasına geçmeye çalışan 8 göçmenin bulunduğu bot uluslararası sularda Yunan sahil güvenliğinin tacizine uğradı. Batırmakla tehdit edilen ve fırtınalı havada sürüklenen göçmenleri Türk sahil güvenliği kurtardı.

 

 

 

MOTORLARI BOZULDU FIRTINALI HAVADA SÜRÜKLENMEYE BAŞLADILAR, YUNAN ALMADI..

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece yarısı 03.00 sıralarında Akyarlar mevkiinden bindikleri iki metrelik lastik bot ile 7 mil uzaklıktaki Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adasına geçmeye çalışan ve motorları bozulan 4 güney Afrikalı 2 Afganistanlı ve 2 Pakistanlı göçmen uluslararası sularda Yunan sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. Botu itekleyerek açık denize sürüklediği iddia edilen yunan Sahli güvenlik botunun daha sonra açık denize sürüklenen göçmenleri kaderine terk ettiği öğrenildi.

 

YUNAN YARDIM ETMEYİNCE TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİNDEN YARDIM İSTEDİLER

 

Göçmenler telefon ile Türk sahil güvenliğinden yardım istedi. Göçmenleri fırtınalı havada Ege  denizinde sürüklenirken  SAAT 03.45 sıraların da bulan Türk sahil güvenlik botu göçmenleri kurtararak Bodrum’a getirdi. Göçmenlerin ıslanana kıyafetleri değiştirildi, sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI