Bugun...


Sokaklarında Dolaşmaktan Keyif Alacağınız 5 Ege İlçesi
Tarih: 14-05-2020 20:20:54 Güncelleme: 14-05-2020 20:34:54 + -


Ege Bölgesi, Türkiye’de büyük şehirlerde yaşayan birçok kişi için emeklilik hayallerini süsleyen güzellikte bir yer. ‘Emekli olunca bir Ege kasabasına yerleşip kendime bir yer açarım’ düşüncesi ile günlük hayatın koşturma ve stresinden uzaklaşan birçok kişi bahar aylarının gelmesiyle birlikte Ege kıyılarına tatile gidiyor.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2020 20:20

Sokaklarında Dolaşmaktan Keyif Alacağınız 5 Ege İlçesi

Sokaklarında Dolaşmaktan Keyif Alacağınız 5 Ege İlçesi

 

Kuzey Ege’de Ayvalık’tan başlayan ve güneyde Fethiye’ye uzanan Ege Bölgesi’nin sahil şeridinde ziyaretçilerini zamanda yolculuğa davet eden, huzurlu atmosferi ile baştan çıkaran birçok tatil beldesi bulunuyor. Emekliliğe bırakılmayacak kadar güzel olan bu tatil beldelerinden sokaklarında dolaşırken keyif alabileceğiniz 5 yeri sizler için bir araya getirdik.

 

 

1. Sığacık, İzmir

 

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı bir sahil mahallesi olan Sığacık, aynı zamanda Türkiye’de Sakin Şehir Ağı’na (Citta Slow) dahil olan ilk yerleşim yeri. Pazar günleri kurulan yerel üretici pazarı, tarihi kaleiçi sokakları, şirin ev pansiyonları, birbirinden güzel plajları, marinası ve antik kentleriyle Sığacık bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Sığacık’ın beyaz badanalı evleriyle bezeli sokaklarının tadını çıkarmak için İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

 

 

2. Alaçatı, İzmir

 

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi, son yıllarda ünü ülke sınırlarını aşan tatil merkezlerinden. Çeşme’ye gelen birçok kişinin ilk ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Alaçatı, şirin taş evleri, begonvillerin süslediği daracık Arnavut kaldırımlı sokakları, birbirinden hoş restoran, kafe, meyhane ve sanat atölyelerinin yanı sıra konsept butik otelleri ile de görülmeye değer.

Sörf parkurları, plajları ve leziz yemekleri Alaçatı’ya gelmek için diğer sebepler arasında.

 

 

3. Akyaka, Muğla

 

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Gökova Körfezi’nin en dip noktasında yer alıyor. 90’lı yılların sonuna kadar daha çok bölgede yaşayanların deniz, kum, güneş tatili için tercih ettiği Akyaka, Citta Slow Ağı’na dahil olduktan sonra bir anda yıldızı parlayan yerler arasına girdi.

Muhteşem orman kampı, enfes plajı, buz gibi suyuyla Azmak Çayı ve çay etrafında sıralanan restoranları ile Akyaka mutlaka deneyimlemeniz gereken yerler arasında.

 

 

4. Selimiye, Muğla

 

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi, birçoğu turist akınına uğradıktan sonra bozulan tatil beldelerine inat doğal dokusunu korumayı başaran yerlerden. Girintili çıkıntılı yapısı ve güvenli limanıyla kötü havalarda teknelere sığınak olan Selimiye, son dönemde varlıklı kesimin ilgisiyle kabuğunu kırarak marka bir merkeze dönüştü.

 

 

5. Datça, Muğla

 

Türkiye’nin en bakir yerleşim yerlerinden Datça, Muğla’ya bağlı bir ilçe. Anadolu Yarımadası’nın en batı noktalarından birinde yer alan Datça Yarımadası’nın merkezinde konumlanan ilçe yıllar boyunca zorlu ulaşım şartları nedeniyle tüketim kültüründen uzakta durmayı başardı. Kendine has dokusunu muhafaza eden Datça, her yıl düzenlenen Badem Çiçeği Festivali ve eşsiz koylarıyla tanınıyor.

 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI