Bugun...


Ege Denizinin ortasında aç susuz ve yarı baygın vaziyette bulundular
Tarih: 12-09-2020 14:25:48 Güncelleme: 12-09-2020 14:25:48 + -


Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasında bulunan bir gurup göçmen lastik bota bindirilip, aç, susuz. Küreksiz ve motorsuz lastik bot ile Türk sularına bırakıldı. Ege’de açık denize sürüklenen göçmenleri Bodrum –Datça seferini yapan Kemal Reis feribotu kurtardı. Göçmenlerinden bazılarının Ege Denizinin ortasında açlık ve susuzluktan yarı baygın vaziyette olduğu görüldü.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2020 14:25

Ege Denizinin ortasında aç susuz ve yarı baygın vaziyette bulundular

Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adası ile Bodrum’a 3 mil uzaklıktaki Kara Ada açıklarında ki sularda bir lastik botun içerisinde aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 16 göçmen Bodrum Datça seferini yapan kemal Reis feribotunun dikkatini çekti.

 

BAZI GÖÇMENLER YARI BAYGIN VAZİYETTEYDİ

Feribotun kaptanı Uğur Özsarsılmaz’ın denizin ortasında kollarını ve eşyalarını sallayarak yardım isteyen göçmenleri gördü. Özsarsılmaz feribotun hızını keserek göçmenlere yaklaştı. Göçmenlerden bazılarının açlık ve susuzluk nedeniyle yarı baygın vaziyette olduğu görüldü. Feribottan su ve yiyecek içecek yardımı yapılırken , olayı yaşayan yerli ve yabancı turistler gördükleri karşısında şok oldu.

 

 

GÖÇMENLERİN YANLARINDA NE VARSA ALMIŞLAR

Motorsuz ve küreksiz olarak Ege’de açık denize sürüklenen göçmenlerin botunda su ve yiyecekte bulunmadığı belirtildi. Göçmenlerin Yunan sahil güvenliği tarafından bota bindirilerek , telefonlarının da alındığı ve gece yarısı Türk sularında kaderlerine terk edildikleri iddia edildi.

 

BUNUN ADI İNSANLIK OLAMAZ

Feribotun kurtardığı göçmenlere su ve yiyecek yardımı yapıldı. Kaptan Uğur Özsarsılmaz "Aralarında kadınlar ve çocuklarda vardı. Bunu bir insana nasıl yapabiliyorlar. Küreklir, motorları , can yelekleri bile olmadığı gibi yanlarında su ve yiyecekte yoktu, birkaç saat daha geç kalınsaydı veya görmeseydik bir facia ile karşı karşıya kalabilirdik, çünkü bulundukları bot çok eskiydi" diye konuştu.

Bodrum’dan hareket eden sahil güvenlik ekibine teslim edildi, Bodrum Limanı’na getirildi. Göçmenlerin yaklaşık 14 saattir denizin ortasında yardım beklediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI