Bugun...


2400 yıllık Hekatomnos Anıt Mezarı turizme kazandırılıyor
Tarih: 05-09-2020 21:05:47 Güncelleme: 05-09-2020 21:10:47 + -


Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas ilçesi Hisarbaşı Mahallesi Uzunyuva Mevkiinde yer alan ve 2010 yılında gün ışığına çıkarılan “Uzunyuva Hanedan mezar odası mimari projesi ve arkeopark alanı çevre düzenleme projesi “ alanında incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 05-09-2020 21:05

2400 yıllık Hekatomnos Anıt Mezarı turizme kazandırılıyor

Tavlı “Her yıl onbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzunyuva Anıt Mezarı Projesinin tamamlanmasıyla Milas’ın kültür turizmindeki önemi uluslararası boyut kazanacak ve kültür turizmine önemli bir katma değer sağlanmış olacaktır. “diye konuştu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı Milas ilçesinin Nisarbaşı Mahallesi Uzunyuva Mevkii’nde 2010 yılında bir gurup tarihi eser kaçakçısı tarafından  gün ışığına çıkarılan ve ardından  kazı ve kurtarma çalışmaları devam eden Hekatomnos Anıt Mezarı’nda incelemelerde bulundu.

 

 

HEKATOMNOS MÜZESİ PROJESİNE BAŞLANDI

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan ve 2010 yılında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesinde yer alan Hekatomnos Anıt Mezarı’ na ait projede  günümüze kadar yapılan kazı çalışmaları ile açığa çıkarılan yaklaşık 4 bin parçalık aplik buluntu ile kemik ve fildişi buluntular, mermer, bronz objelerin sergileneceği zengin bir koleksiyona sahip Hekatomnos Müzesi’nin yapımının planlandığı belirtildi.

 

 

KÜLTÜR TURİZMİNE ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SAĞLANMIŞ OLACAK

Vali Orhan Tavlı “Her yıl on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzunyuva Anıt Mezarı Projesinin tamamlanmasıyla Milas’ın kültür turizmindeki önemi uluslararası boyut kazanacak ve kültür turizmine önemli bir katma değer sağlanmış olacaktır. “ dedi.  Vali Tavlı yaptığı açıklamada Muğla’nın çok zengin kültürel geçmişe sahip olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı,  Proje uygulama alanında kamulaştırılan metruk binaların kısa süre önce Milas Kaymakamlığı tarafından yıkımının gerçekleştirilerek projenin uygulanabilirliğin Milas’ın kültür turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI