Bugun...


Gülümsün Tansev yazdı "Her Zamanlı Kadınlar" yayımlandı
Tarih: 14-07-2020 22:51:25 Güncelleme: 14-07-2020 22:54:25 + -


Yaşamın içinde, akla gelmeyen, gözden kaçırılan ama hep o kısacık an içinde olup biten ve hafızada bir ömürlük yer kaplayan tüm hikâyeler, Gülümsün Tansev’in ikinci kitabı “Her Zamanlı Kadınlar” da bir bir dile geliyor.

facebook-paylas
Tarih: 14-07-2020 22:51

Gülümsün Tansev yazdı

GÜLÜMSÜN TANSEV İMZALI HER ZAMANLI KADINLAR OKURLARIYLA BULUŞUYOR

 Kısa, sıradan yaşamların içinde akıl almaz sırlar olduğunu anlatmak adına, yine yaşamın tüm o akışı içinde çok dikkat çekmeyen ama biraz yaklaşınca hiç de öyle olmayan kişiler yaratan yazar, öykü içinde yeni öyküler yazıyor. “Geçmiş gitmiş günlerde, olmuş bitmiş bir nedeni,” var tüm bu öykü kişilerinin.

Zamandan Arınmış Hikâyeleriyle Kadınlar

Bazı sonlar, ‘Hayal ettiğimiz ya da bize öğretildiği gibi gerçekleşmez.’ düşüncesini okuru ters köşeye yatıran bitişleriyle anlatıyor “Her Zamanlı Kadınlar.” Zamanın ancak onu biri anlattığında bir değeri olduğunu, hafızaların gel git oyunlarında, tuhaf ve çoğu zaman beklenmedik akıl tutulmalarında görme şansı buluyoruz. “Ya sen de kaybolursan, ya beni unutursan, ya bulamazsan…” diye giden aklından korkan Güz karakteri, kitapta yer alan ve zihin oyunlarıyla aklının içinde kaybolan diğer karakterleri de ruhunda taşıyor. Bu anlamda yazarın birbirinden farklı ve hayatları tamamen ayrıksı kahramanları aslında zamanın ve hafızanın içinde akrabalar. Öyküler hüzün, keder ve yalnızlık yüklü olsalar da yazarın üslubu sayesinde sarkastik ve sıklıkla gülümseten ayrıntılar taşıyor.

 

Yazardan Direkt Yayınevi tarafından yayımlanan “Her Zamanlı Kadınlar,” bilinç akışının ve büyülü gerçekçiliğin izlerini taşıyan ama tamamen yazarın kendi parmak izi sayılabilecek yeni anlatımlarla öykü türünde farklı bir ses duymak isteyen okurlarla buluşmaya hazır.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI