Bugun...


Haluk Ortaç "Küresel Isınmaya Bağlı İklim Değişikliği'ni anlatacak...
Tarih: 03-03-2020 14:06:33 Güncelleme: 03-03-2020 14:10:33 + -


Bodrum’da yaşayan çevreci aktivist Haluk Ortaç, 5 mart 2020 Perşembe günü düzenlenecek toplantıda Küresel Isınmaya Bağlı İklim Değişikliği’ni anlatacak

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2020 14:06

Haluk Ortaç

HALUK ORTAÇ “KÜRESEL ISINMAYA BAĞLI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATACAK”

 

ANTERHABER - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Koordinatörlüğü ve Bodrum Yaşam Vakfı  yürütücülüğünde Tazelenme Üniversitesi Bodrum Kampüsü tarafından düzenlenen etkinlikte Haluk Ortaç Kürüsel Isınmaya Bağlı İklim Değişiklikleri Nedenleri Sonuçları ve Çözümleri konulu söyleşi gerçekleştirecek.

 

Bodrum Ticaret Odası’nda saat 15.00 ‘te başlayacak toplantı ile ilgili açıklama yapan Ortaç “Artık çözümü hükümetlere, politikacılarına, politikalarına ve yasalarına bırakılamayacak kadar ACİL çığlık haline gelen Küresel Isınmaya Bağlı İklim Değişikliği kapımızın önünde. Peki kapımızın önüne kadar gelen , dört bir yanımızı kuşatan tehlikeli bu yaşam tehdidinin ne kadar farkındayız? İklim değişiminin göstergeleri, yaşamı çepeçevre kuşatıyor. Bazen bir kelebeğin kanat çırpışı kadar belli belirsiz, bazılarıysa korkunç bir sel, fırtına veya rekorları altüst eden kuraklık, sıcaklık kadar acı verici ve gözler önünde yaşanıyor. Eriyen buzullar, sıcak hava dalgaları, yükselen denizler, erken çiçek açan ağaçlar, geç donan göller, güneye dönmeyi bekleyen göçmen kuşlar tokat gibi yüzümüze iniyor. Yaşam alanlarımız, tüm doğal varlıklarımız onarımı bekleyedursun, acımasızca tahrip, yok etmeye planlanmış gibi yaşamaya devam ediyoruz, zamanı geri döndüremiyoruz. Tarihsel kayıtlar, yıllarca büyük özenle gerçekleştirilmiş gözlemler ve dünyanın dört bir yanından elde edilen hassas ölçümlerin yanında, temel bilimsel ilkeler sayesinde ortaya çıkartılan ve ağır sonuçlarıyla yaşanmaya başlayan tehdit şimdi insanlığın ve tüm yaşamın önünde bir sınav gibi yerini alıyor. Bu tehditler karşısında dünya hükümetleri, politikaları ve yasaları ne yapıyor? Yıllardır havanda su dövüyorlar. Doğa son sözü söylemeden, sabrı da tükenmeden İklim Değişiminin çözümlerinin bir yurttaş bilinci ve sorumluluğu ile örgütlü Sivil İtaatsizlikten geçtiğini artık bilmeliyiz . Küresel ısınmaya bağlı İklim Değişikliğinin nedenleri, sonuçları ve çözümlerinin konuşulacağı toplantı farkındalık yaratma adına katılımcıların bilgi,görüş ve düşüncelerine sunulacak” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI