Bugun...


DENİZ MÜZESİ’NDE CANLI YAYINLAR DEVAM EDİYOR
Tarih: 11-05-2020 20:28:48 Güncelleme: 11-05-2020 20:28:48 + -


Bodrum Deniz Müzesi’nde canlı yayınlar devam ediyor. Bodrum Belediyesi Bodrum Deniz Müzesi’nde canlı yayınlarda 6.haftaya girildi. Bu hafta gerçekleşecek canlı yayınlarda, Akdeniz Kıyılarında Batıklar ve Türkiye'nin Sualtı Arkeolojisindeki Altyapısı , Basın Ressamlarının Öncüsü Halikarnas Balıkçısı ve Geçmişten Bugüne Bodrum’daki Tekne Tipleri konuları, uzmanlarınca müze müdürü Selen Cambazoğlu’yla yapılacak canlı yayınlarda konuşulacak.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2020 20:28

DENİZ MÜZESİ’NDE CANLI YAYINLAR DEVAM EDİYOR

DENİZ MÜZESİ’NDE CANLI YAYINLAR DEVAM EDİYOR 

 

Bu hafta gerçekleşecek canlı yayın programı şöyle 

 

12 Mayıs, Salı 16.00 
Doç. Dr. Hakan Öniz 
"Akdeniz Kıyılarında Batıklar ve Türkiye'nin Sualtı Arkeolojisindeki Altyapısı” 

 

14 Mayıs, Perşembe 16.00 
Ömer Durmaz  
"Basın Ressamlarının Öncüsü Halikarnas Balıkçısı" 


15 Mayıs, Cuma 16.00 

Timuçin Binder 

“Geçmişten Bugüne Bodrum’daki Tekne Tipleri I” 

 

12 Mayıs Salı günü, Doç. Dr. Hakan Öniz’le, Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında bulunan çok sayıda arkeolojik batıktan ve Türkiye’nin sualtı arkelojisindeki altyapısından bahsedeceğiz. Bu çalışmalarda her geçen gün modern teknolojiye daha fazla yer verilmektedir. Son yıllarda bulunan batık sayısındaki artış, yan taramalı sonar, dual beam sonar, magnetometre ve sualtı robotlarının kullanımına paraleldir. Doç. Dr. Hakan Öniz, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Hakan Öniz aynı zamanda UNESCO Sualtı Arkeolojisi UniTwin Ağı’nın kurucu koordinatörüdür. 2012-2015 yılları arasında koordinatörlüğünü yürüttüğü bu kuruluşa dünyadan 38 üniversite üyedir. Hakan Öniz halen hem Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu CMAS’ın uluslararası bilim kurulu üyeliğini hem de Uluslararası Sitler ve Anıtlar Konseyi ICOMOS’un Uluslararası Sualtı Kültür Mirası Komisyonu Genel Sekreterliği görevlerini de sürdürmektedir. 

 

14 Mayıs Perşembe günü, 9 Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü öğretim görevlisi Ömer Durmaz, Grafik Tasarımcılardan Önceki Grafik Tasarım konusuyla, Halikarnas Balıkçısı’nın Ressam kimliğini aktaracak. Bodrum’a olan aşkı ve edebi eserleriyle tanınıp bir yazar olarak bilinen Halikarnas Balıkçısı’nın tüm bunlardan önce bir “ressam” olarak Babıali’ye adımını attığı, basın-yayın dünyamız için kapak ressamlığı, kitap, dergi vb. için resimlemeler yaptığı konusunda bilgi aktarımı yapacak Durmaz konuyla ilgili belgeleri de canlı yayında izleyicilerle paylaşacak. 

 

15 Mayıs Cuma günü Deniz Tarihi Araştırmacısı ve Antropolog Timuçin Binder’le “Kuruluşundan Bugüne Bodrum’un Tekne Tipleri: Gövdeler (I) ve Yelken Armaları (II)” konularının ilk sunumunda,1600’lerin sonu ile 1980’ler arasında Bodrum kıyılarında var olmuş tekne tiplerini konuşacağız. İlk bölümde bu dönemde gövdelerde görülen değişim ve çeşitlenme, bunların nasıl ortaya çıktıkları ve genel özellikleri üzerinde yoğunlaşırken, ikinci bölümde bu dönemde kullanılmış yelken türlerini, bunların nasıl donatıldıklarını ve bugüne evrimlerini konuşacağız. Timuçin Binder Bodrum Deniz Müzesi müzecilik çalışmalarına destek olup müze gönüllüsü olarak müzeye destek sağlamaktadır. 

Canlı yayınlar, müze Instagram hesabı olan @bodrummaritimemuseum üzerinden belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır. Kayıtlara müze Youtube kanalından ulaşılabilmektedir. 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI