Bugun...


Bodrum’da 1400 yıllık han kültür turizmine kazandırılacak
Tarih: 19-01-2022 13:57:14 Güncelleme: 19-01-2022 13:57:14 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi’nde Erken Bizans Dönemi’ne ait 1400 yıllık hanın restorasyonuna başlandığı belirtildi. Daha önceleri hazine avcılarının defalarca içerisinde tünel kazarak define aradığı binanın restorasyonunun bir yıl süreceği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2022 13:57

Bodrum’da 1400 yıllık han kültür turizmine kazandırılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi’nde Erken Bizans Dönemi’ne ait yaklaşık 1400 yıllık tarihi binanın restorasyonu için Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) koordinasyonu ve denetiminde gerçekleştirildiği açıklandı.

 

2022 YILINDA TAMAMLANIP KÜLTÜR TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Yapıcı, mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki yapının  2017 yılında ilçede meydana gelen deprem nedeniyle yoğun bir tahribata uğradığını belirterek “Belediyemiz tarafından yapıya ait rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlatılarak, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayına sunuldu ve gerekli izinler alındı. Yapının restorasyonuna ilişkin ihale 2021 yılı sonunda tamamlanarak, müdürlüğümüz denetiminde, yüklenici firma tarafından restorasyon uygulamasına başlandı. Dünya ortak kültür mirası niteliğindeki bu yapının restorasyon çalışmalarının 2022 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Ardından yapımızı yerli ve yabancı misafirlerin ziyaretine açılarak bölge ve ülke turizmine katkıda bulunmasını planlıyoruz.” Diye konuştu.

Bina geçmiş yıllarda hazine avcılarının birçok kez define aramak için içerisinde tüneller açılmasına varacak kadtar saldırıya uğramıştı.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI