Bugun...


100 yıllık tarihi su sarnıcı sağanak yağışlara dayanamadı
Tarih: 21-01-2022 12:19:02 Güncelleme: 21-01-2022 12:19:02 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 100 yıllık olduğu belirtilen Taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli tarihi su sarnıcı aşırı yağışlar nedeniyle göçtü. Sarnıcının restorasyonu için çalışmalara başlandığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-01-2022 12:19

100 yıllık tarihi su sarnıcı  sağanak yağışlara dayanamadı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki Düzalan Caddesi’nde bulunan ve yaklaşık 100 yıllık olduğu belirtilen Eski Sarnıç isimli su sarnıcı aşırı yağışlar nedeniyle çöktü. Çökmenen ardından bodrum belediyesi Zabıta ekipleri tarafından emniyet şeridi çekilerek güvenlik önlemi alınan sarnıç ile ilgili restorasyon çalışmaları başlatıldı.

 

ONARIM VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mülkileti Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan sarnıcın onarılması için  Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından hasar tespit çalışmalarının başladığı belirtildi. Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden alınacak proje onayı sonrasında restorasyon çalışmalarının Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği açıklandı.

 

KÖYLERDE KULLANILIYOR ŞEHİR İÇİNDEKİ SARNIÇLAR NOSTALJİ OLDU

Mahalle’de yaşayan üç çocuk altı torun sahibi 75 yaşındaki Mehmet Karaveli “Gençliğimizde bu su sarnıcından yararlanıyorduk, hem hayvanlarımızın hemde kendi içme ve kullanma suyumuzu temin ediyorduk. Yıllar geçtikçe yağmur azaldıkça sarnıcın suyuda azaldı. Bodrum’un tarihi değerlerinden biridir. Eski haline getirileceğini öğrenince sevindik. Bu sarnıçlar bazı dağ köylerimizde hala kullanılıyor. Şehir içindezi sarnıçlarda kültür varlıkları ve nostalji olarak kaldı” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI