Bugun...


Gökova’nın cennet koyundaki kaçak villa yıkıldı
Tarih: 04-06-2020 15:06:45 Güncelleme: 04-06-2020 15:08:45 + -


Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çökertme mahallesindeki cennet koya geçen yıl yapılan villa belediye ekipleri tarafından yıkılarak kaldırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2020 15:06

Gökova’nın cennet koyundaki kaçak villa yıkıldı

Gökova’nın cennet koyundaki kaçak villa yıkıldı

 

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı cennet Gökova körfezindeki Çökertme Mahallesi’nde çam ormanları ile kaplı Molla İbrahim koyunda iki yıl önce 24 dönüm arsa alan İstanbullu iş adamı F.E. geçtiğimiz yıl izinsiz, ruhsatsız kaçak villa inşaatı yaptı. Milas Belediyesi ekipleri villanın kaçak olduğunu tespit ederek yasal işlem başlattı.İnşaatı mühürledi.

 

 

Milas Belediyesi’nden bugün yapılan yazılı açıklamada villa sahibi F.E. ‘nin belediyeye sunduğu yapı kayıt belgesinin Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından iptal edildiği açıklandı. Yapı kayıt belgesinin iptali üzerine F. E. adli makamlara başvurdu. Dava sürecinin sonunda yıkılmasına karar verilen kaçak yapının Milas Belediyesi tarafından iş makinaları ile  yıkıldığı belirtildi.

Kaçak ve imara aykırı yapılaşma ile mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini belirten Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat “Kentimizin imar planları dâhilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüze bağlı Yapı Kontrol Birimi ekiplerimiz saha denetimleri ile kaçak yapılaşmaya karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI