Bugun...


KOS-BODRUM ARASINDA BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN YÜZDÜLER ….
Tarih: 21-04-2019 13:52:05 Güncelleme: 21-04-2019 15:05:05 + -


Bodrum’da başlayan ve devam eden Halikarnas İki Yaka Festivali kapsamında iki Milli yüzücü Bodrum ve Yunanistan’ın İstanköy adası arasında Ege Denizi’nde bugün yaptıkları Barış ve Kardeşlik yüzmesinde saat 13.15’te Bodrum’a ulaştı.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2019 13:52

KOS-BODRUM ARASINDA BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN YÜZDÜLER ….

KOS-BODRUM ARASINDA BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN YÜZDÜLER ….

Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen yaklaşık iki saatte Bodrum’a ulaşan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi 12/A sınıfı öğrencisi 18 yaşındaki Aysu Türkoğlu ile geçtiğimiz yıl dünyada Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç sporcu ünvanını alan 23 yaşındaki yüzme sporcusu ve antrenörü Bengisu Avcı Pazar’ı Kumbahçe sahilinde vatandaşlar alkışlar , Türk ve Yunan bayrakları ile karşıladı. Yunan Bando Ekibi’nin marşları eşliğinde karaya ayak basan sporcular Türk ve Yunan bayraklarını açarak dostluk mesajı verdi.

Türkoğlu “Arkadaşım Bengisu ile birlikte zor ama anlamlı bir yüzüşten sonra Bodrum’a ulaştık. Hava şartları çok kötü olduğu için İstanköy’den suya inmemiz mümkün olmadı. Sahil güvenlik ve Bodrum STS gemisi, Milta Marina .botu eşliğinde Kumbahçe’den sahile çıktık, Amacımız Bodrum’da iki yakanın yüzlerce insanını bir araya getiren buluşturan bu festivale dostluk, barış ve kardeşlik açısından destek olmaktı. Önümüzdeki yıllarda bu yüzmeye Yunanlı sporcu arkadaşlarımız ile birlikte Ege Denizi’nin barış denizi olması için gerçekleştirmek istiyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI