Bugun...


WTTC'DEN KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VE ÖNERİLER
Tarih: 07-03-2020 11:01:27 Güncelleme: 07-03-2020 11:01:27 + -


Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) koronovirüs salgınına karşı paniğe kapılmanın en ciddi sorun olduğunu belirterek yapılması gerekenler konusunda 8 maddelik önlem ve öneriler açıkladı...

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2020 11:01

WTTC'DEN KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VE ÖNERİLER

WTTC'DEN KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VE ÖNERİLER

 

Uluslararası kurum ve kuruluşlar koronavirus salgınının dünya çapında neden olduğu panic ve ekonomide yolaçtığı zararı  azaltmak için peş peşe açıklamalar yapıyor.

 

Bunlardan biri de merkezi Londra’da bulunan kısa adı WTTC olan  Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi oldu.

 

WTTC Başkanı Gloria Guevara Manzo yaptığı açıklamada, böyle özel dönemlerde panic havasının olayın kendisi kadar kötü olduğuna işeret ederek konuyla ilgili açıklamaların paniği artırıcı değil bilgi verme amaçlı olması, bilgilerin de dedikodu için değil, bilim için olması gerektiğini belirterek “Şimdi damgalama değil, dayanışma zamanıdır” dedi.

 

Açıklamada krizin potansiyel etkisi ile ilgili en güncel tahmin ve senaryoları içeren bağlantı ve linkler dahil, COVID-19 hakkındaki en son verilerin toplandığı belirtilerek yapılması gerekenler ile ilgili 8 maddelik önlem ve öneriler açıklandı. İşte o önlem ve  öneriler:

 

1. Devlet Kurumlarının Tavsiyelerine Uyun 

Yapmaya planladığınız bir seyahat, ya da ülkenize geri dönüşünüz olsun, her zaman hükümet tarafından sunulan tavsiyelere uyun. Virüsten etkilenen bir bölgeden dönüyorsanız, varışta yapmanız gerekenler arasında, yerel yönetim tarafından verilen tavsiyeleri inceleyin. 

 

2. Tıbbi Yardım Alın 

 

Eğer bir seyahatten döndüğünüzde, seyahat etmeyi planladığınızda ya da sadece kendi şehrinizde bulunduğunuzda kendinizi iyi hissetmiyorsanız mutlaka bir uzmana danışın. 

 

3. Kendinizi Güvence Altına Alın

Kapsamlı bir seyahat sigortası yaptırdığınızdan emin olun. Ya da, yaptığınız her seyahat için ayrı bir seyahat sigortası yaptırdığınızdan emin olun.

 

4. Erteleyin, İptal Etmeyin

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) veya bulunduğunuz ülke seçtiğiniz destinasyona seyahat etmeyi önermiyorsa, seyahatinizi ileri bir tarihe kadar erteleyin. Alternatif olarak, destinasyonu değiştirin. Birçok havayolu ve otel, iptal ücretlerinden feragat etme hakkıyla beraber daha esnek rezervasyon iptal koşullarını sunuyorlar.

 

5. Önyargılı Davranmayın

 

Sağlık her zaman hakkında endişelenmeye açık bir konu olsa da, birçok insan bu mevsimde soğuk algınlığı geçirmektedir. Bu nedenle, özellikle Çin ve Asya'dan gelen bireysel turistlere ve gruplara karşı önyargılı davranmamaya özen gösterilmelidir.

 

6. Ellerinizi Yıkayın ve Örtün/saklayın

 

İyi hijyen, en önemli savunma yöntemidir, bu nedenle ellerinizi sabun ve su veya alkol bazlı bir temizleyici kullanarak gün boyunca yıkadığınızdan emin olun. Ayrıca, öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu bir mendil ile veya kolunuzla (ellerinizle değil) örtmeyi unutmayın. 

 

7. Olumlu Seyahat Deneyimlerinizi Paylaşın 

 

Pozitif seyahat hikayelerinizi paylaşmak için sosyal medyayı kullanın.

 

8. Sakinliğinizi koruyun

 

Dikkatli olun, ama panik yapmayın.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI